Doi șoferi ai Parlamentului European au transportat CD-uri cu propagandă pentru Stat Islamic (presă)

Doi șoferi ai Parlamentului European au transportat CD-uri cu propagandă pentru Stat Islamic (presă)

Doi șoferi angajați ai unei companii private care lucrează pentru Parlamentul European au transportat CD-uri care conțineau propagandă pentru militanții Stat Islamic, informează sâmbătă revista germană Der Spiegel, citată de Reuters.

Citând surse neprecizate, Der Spiegel relatează că ambii șoferi — unul din Bruxelles și unul de la Strasbourg — au fost concediați și sunt anchetați de poliție.

Parlamentul European a refuzat să comenteze informația din considerente de securitate, iar poliția belgiană nu a confirmat încă varianta publicată de Der Spiegel.

Dat fiind faptul că există indicii că unii dintre șoferi aveau cazier, Der Spiegel scrie că Parlamentul European a decis luni să nu mai folosească personal privat ci numai șoferi angajați direct, ceea ce presupune un cost suplimentar de 3,7 milioane de euro.

Potrivit revistei, 65 de șoferi lucrează în prezent la Bruxelles pentru 751 de parlamentari europeni și alți 85 la Strasbourg, pe lângă cei 23 angajați direct de parlament.

Belgia este în stare de alertă după ce 32 de oameni și-au pierdut viața luna trecută în atentatele de pe aeroportul Zaventem și de la metroul din Bruxelles.

AGERPRES/(AS — editor: Florin Ștefan, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia