Doi tineri - o fată şi un băiat -, reţinuţi pentru trafic de droguri de risc; au fost prinşi cu 6 kg de canabis

Doi tineri - o fată şi un băiat -, reţinuţi pentru trafic de droguri de risc; au fost prinşi cu 6 kg de canabis

Doi tineri - o fată şi un băiat - au fost reţinuţi pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic internaţional de droguri de risc şi trafic intern de droguri de risc, după ce au fost prinşi transportând cu un autoturism de teren un troler în care era ambalată cantitatea de 6 kg de canabis.

"La data de 31 octombrie 2019, poliţiştii din cadrul BCCO Bucureşti, împreună cu procurorii DIICOT, au prins în flagrant delict două persoane, în timp ce ar fi transportat, cu un autoturism de teren, un troler în care era ambalată cantitatea de 6 kg de canabis. La momentul legitimării, bărbatul din autoturism a prezentat o carte de identitate falsă, având aplicată fotografia sa şi datele de identitatea ale unei persoane decedate din februarie 2018", informează vineri un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

În urma verificărilor efectuate de poliţişti, a rezultat că cei doi concubini se ocupau cu traficul internaţional de droguri de risc (canabis), pe ruta Spania - România, precum şi de distribuţia în Bucureşti.

Poliţiştii au ridicat în vederea continuării cercetărilor trolerul cu canabis, 800 de lei şi un telefon mobil. De asemenea, a fost aplicat sechestrul asigurător asupra autoturismului.

Potrivit DIICOT, cei doi au fost reţinuţi pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic internaţional de droguri de risc şi trafic intern de droguri de risc.

"La data de 23 octombrie, procurorii DIICOT s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că inculpatul C.C.F. se deplasează frecvent în Spania (aproximativ o dată pe lună), de unde cumpără 4-5 kilograme de canabis, pe care le expediază în România, prin intermediul unei firme de curierat. S-a reţinut faptul că inculpatul îşi ridică personal coletele de la firma de curierat şi, ulterior, distribuie drogurile dealerilor şi consumatorilor de pe raza municipiului Bucureşti", menţionează DIICOT.

În urma investigaţiilor efectuate în cauză a rezultat faptul că, pe 23 octombrie, inculpatul a plecat de pe aeroportul Otopeni, cu o cursă a unei companii aeriene, pe ruta Bucureşti - Barcelona.

"Aflându-se pe teritoriul Spaniei, inculpatul a pregătit un colet ce conţinea cantitatea de 6 kilograme de canabis, pe care l-a expediat prin intermediul unei firme de transport, de pe un alt nume, (folosind în acest sens o carte de identitate falsă), ca expeditor fiind menţionată şi concubina sa, inculpata G.E.I. La data de 31 octombrie, în jurul orei 10,00, inculpatul, împreună cu concubina sa, s-a deplasat în municipiul Slobozia, cu un autoturism, de unde au preluat două bagaje de la reprezentantul companiei de transport după care au plecat spre municipiul Bucureşti", precizează DIICOT.

Cei doi au fost opriţi în timp ce se aflau în autoturism, pe Autostrada 2, iar cu ocazia controlului efectuat în portbagajul autovehiculului a fost identificat un troler ce conţinea cantitatea de 6 kilograme de canabis.

Tânărul urmează să fie prezentat Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, iar faţă de concubina acestuia, procurorii DIICOT au solicitat instanţei luarea măsurii arestului la domiciliu, pe o durată de 30 zile.

Cauza este instrumentată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Bucureşti. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Se coace debarcarea? / Un înalt oficial de la Kremlin ar fi contactat spionajul occidental şi s-ar fi oferit să ajute la oprirea războiului d…

2 Fost şef al spionajului rusesc, reţinut în timp ce încerca să se alăture trupelor ruseşti din Herson

3 Probleme în paradis? Ce dezvăluiri face Vitali Klitschko

4 Foarte interesante amănunte!

5 Noi amănunte despre puciul de la Kremlin. Putin răscolește după trădători...