Doi tineri radicalizați au fost inculpați și încarcerați la Paris

Doi tineri radicalizați au fost inculpați și încarcerați la Paris

Un tânăr de 21 de ani și prietena sa, în vârstă de 17 ani, au fost inculpați și încarcerați la Paris sub bănuiala că intenționau să comită un atac jihadist în Franța, au anunțat sâmbătă surse judiciare apropiate dosarului, citate de AFP.

Anchetele au evidențiat legături cu Rashid Kassim, un propagandist al grupării jihadiste Stat Islamic (SI), suspectat de coordonarea atentatelor în Franța din zona irakiano-siriană, prin intermediul mesageriei criptate Telegram.

La începutul acestei luni, justiția franceză a lansat o anchetă cu privire la acest cuplu fără loc de muncă, în urma informațiilor care evocau bănuiala că cei doi ar urma să treacă la acțiune.

Cuplul, convertit la islam, a fost arestat marți la Noisy-le-Sec, o suburbie a Parisului. În fața anchetatorilor, tânăra, însărcinată cu prietenul ei, a explicat că nu putea să comită un atentat din cauza sarcinii sale. Ea s-a convertit la islam atunci când avea 15 ani, sub influența prietenului său.

Potrivit anchetatorilor, Rashid Kassim a comandat atacul contra unei biserici din vestul Franței în luna iulie, unde unui preot i-a fost tăiat gâtul. Trei femei încarcerate la jumătatea lunii septembrie pentru tentativă de atentat jihadist s-au aflat, de asemenea, în contact cu Kassim, prin intermediul internetului.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Scandalul ia amploare! Răsturnare de situație în dosarul banilor șterpeliți din fondul Direcţiei de Informaţii…

3 Jeguri ordinare! / Cîțu, o nouă numire cu cântec

4 Scuipați aici! / Căca-ne-am în ea de țară, care hrănește la sân toți șobolanii în timp ce bietul popor ia drumul…

5 VIDEO „Omor 7-8, ultimul mi-l trag eu în cap“ / Apoi au venit mascații peste el și l-au săltat