Doi tineri români sunt acuzați că au ucis un somalez în Irlanda

Doi tineri români sunt acuzați că au ucis un somalez în Irlanda

Doi români din Irlanda, Viorel Doroșcan și Otniel Ricardo Clejan, ambii în vârstă de 21 de ani, sunt acuzați de uciderea lui Mahamud Ilyas într-un apartament dintr-o suburbie situată în vestul capitalei irlandeze, Dublin, pe 9 decembrie. Ilyas, în vârstă de 22 de ani era originar din Somalia.

Ricardo Clejan (stânga) și Viorel Doroșcan (dreapta) sunt acuzați de crimă FOTO Dublin Live

O persoană care își plimba câinele a descoperit, pe 10 decembrie 2022, pe un câmp, cadavrul înfășurat într-un covor, notează dublinlive.ie.

Sergentul Michael Redmond de la secția de poliție din Blanchardstown a depus mărturie în fața instanței precum că l-a arestat pe Doroșcan joi, la ora 16:57, sub acuzația de crimă.

Tot joi, la ora 17.24, sergentul Catriona White l-a acuzat pe Doroșcan de uciderea lui llyas. Doroșcan nu s-a adresat instanței în timpul scurtei audieri.

Asistența juridică a fost acordată după ce avocatul Brian Keenan a declarat instanței că clientul său nu lucrează și nu primește ajutor social. Sergentul Emma Ryan a depus mărturie că l-a arestat pe Otniel Ricardo Clejan, din Verdamont, Blanchardstown, joi, la ora 17.34.

Din cauza naturii acuzației, instanța districtuală nu poate lua în considerare o cerere de eliberare pe cauțiune, care poate fi analizată doar de Înalta Curte. Judecătorul David McHugh i-a trimis pe ambii acuzați în arest preventiv și a decis ca inculpații să se prezinte în fața Tribunalului districtual din Cloverhill, la 13 ianuarie, printr-o conferință video.

Rudele inculpaților, precum și cele ale victimei au fost prezente la tribunal.

Reamintim că un român stabilit la Veneția , în Italia, și-a ucis în septembrie soția în propria locuință, de față cu fiul de patru ani al cuplului. Criminalul s-a predat singur autorităților italiene.

Lilia, o femeie cu dublă cetățenie, română și moldovenească, forma de nouă ani un cuplu cu Alexandru, un român cu cinci ani mai tânăr decât ea.

Relația era una tensionată de foarte mult timp, certurile devenind o obișnuință. Cei doi aveau împreună un băiat de patru ani.

Ultima ceartă a celor doi a dus la crimă: bărbatul a lovit-o pe Lilia cu o armă albă de mai multe ori. Apoi, la cinci dimineața și-a sunat mama și i-a spus ce a făcut. Ulterior, a sunat la poliție și a fost ridicat de carabinieri care l-au dus la penitenciarul din Veneția.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Ce se întâmplă în China?

3 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

4 VIDEO Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990

5 „Era imposibil de dresat” / Posibilul vicepreședinte al lui Donald Trump recunoaște că și-a ucis câinele