Dolha: BPN a validat lista de candidați de la Maramureș cu Viorica Cherecheș pe primul loc la Cameră

Dolha: BPN a validat lista de candidați de la Maramureș cu Viorica Cherecheș pe primul loc la Cameră

Biroul Politic Național al PNL a validat candidații organizației Maramureș pentru alegerile parlamentare cu doar două abțineri, numărul unu pe lista de la Camera Deputaților fiind Viorica Cherecheș, a declarat liderul filialei, deputatul Mircea Dolha.

 "Biroul Politic Național a validat lista pentru Camera Deputaților și lista pentru Senat. Pe locul întâi la Senat sunt eu, pe locul doi avocata Dana Onița Ivașcu, președintele de la Sighetul Marmației al PNL. La Camera Deputaților, pe locul întâi este doamna medic Viorica Cherecheș, pe locul al doilea doamna Anca Boagiu, pe locul al treilea domnul Ionel Bogdan", a anunțat Dolha, la Palatul Parlamentului.

Liderul PNL Maramureș a făcut câteva precizări despre candidatura Vioricăi Cherecheș. "Eu consider că suntem în secolul XXI și nu suntem în perioada nazistă când toată familia era deportată sau dusă în lagăr pentru că ar fi greșit cineva din familie. În acest caz, doamna medic Viorica Cherecheș este o personalitate a județului Maramureș, un manager de spital și nu orice spital — cel mai performat spital din România. Și nu spun lucruri mari, puteți verifica. Și mai mult decât atât este foarte recunoscută și în județul Maramureș și la nivel de Baia Mare de către cetățenii cărora le-a făcut mult bine. Nu a făcut niciodată politică până acum câteva zile. După multe negocieri, am reușit să o înscriu în PNL, deși a fost curtată și de alte partide, inclusiv PSD", a declarat Dolha.

El a adăugat că Viorica Cherecheș nu are vreo implicare în dosarul fiului său, primarul de Baia Mare Cătălin Cherecheș.

"Avem certitudinea că până astăzi niciunul dintre cei înscriși pe listele electorale la PNL Maramureș nu sunt implicați, nu au calități în dosare penale sau dosare de corupție", a menționat Dolha.

Referindu-se la eventuale prejudicii de imagine pe care le-ar putea aduce PNL prezența pe liste a Vioricăi Cherecheș, liderul liberal a spus că "nu are nicio treabă mama pentru că fiul, poate, a greșit". "Dacă a greșit va plăti în instanță, după o decizie definitivă și irevocabilă, nu că spune cineva", a punctat Dolha.

El a adăugat că prezența pe listele de la organizația Maramureș a Ancăi Boagiu ține de o strategie electorală care are în vedere câștigarea de către PNL în județ a mai multor mandate decât se preconiza. Mircea Dolha a menționat, între altele, că Anca Boagiu este un politician cu experiență și are și funcția de vicepreședinte al PPE.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 N-o oprește nimeni pe această nemernică? / Monica Pop, o nouă postare dementă!

2 Zvonuri...

3 ULTIMA ORĂ Zvonuri proaspete de la PNL și PSD...

4 Informații certe

5 A intrat moartea-n șoșoci? / „Prietenul nostru O, care a stat pe scenă lângă Diana Șoșoacă, este căzut la pat în…