Doliu în fotbal: Legendarul Blazevici s-a stins. Ultimul său mesaj, tulburător

Doliu în fotbal: Legendarul Blazevici s-a stins. Ultimul său mesaj, tulburător

Tragedie în lumea fotbalului! Legendarul antrenor croat, Miroslav Blažević, s-a stins la 87 de ani, după ce s-a chinuit din cauza mai multor probleme de sănătate, în ultima perioadă. De altfel, nu cu mult timp în urma, Blažević chiar anunțase într-o postare pe Facebook, că sfârșitul se apropie pentru el.

În curând, voi părăsi această lume. Am avut cancer. Două, de fapt. Acum, a apărut și al treilea. Acum, mă lupt cu acest gând că timpul meu pe această lume se apropie de sfârșit și că, treptat, trebuie să mă pregătesc de plecare. Toți antrenorii și jucătorii din generația mea au murit de mult. Sunt singurul care e încă în viață din generația lor“, a scris Blažević.

Fără să fie un jucător remarcabil – a fost mijlocaș de bandă - Blažević a reușit să-și facă un nume în fotbalul internațional, ca antrenor. Și CV-ul său include un număr impresionant de echipe: 26! Dintre care mai multe naționale: Elveția (1976), Croația (1994-2000), Iran (2001), Bosnia (2008-2009) și China U-23 (2010-2011).

Ca selecționer, Ćiro a făcut furori pe banca naționalei Croației cu care s-a clasat pe locul 3, la Mondialul din 1998, la prima participare a croaților într-o astfel de competiție. Ulterior, cu Iranul, el a ratat calificarea la CM 2002, însă a devenit printre cei mai iubiți străini care au activat în această țară. Dovadă că, inclusiv pe final de carieră, s-a mai întors o dată în Iran, la Mes Kerman, în sezonul 2011-2012.

Un tip glumeț, foarte binedispus, Blažević a fost un foarte bun psiholog, calitate datorită căruia a obținut și rezultate excelente, ca antrenor. Ultima formație din CV-ul său a fost NK Zadar, în liga a doua din Croația, de care s-a despărțit după un mandat scurt, în ianuarie 2015.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Când m-a sunat Bro să mă întrebe dacă accept să apar topless în filmul lui, am zis „Da” fără să mă gândesc la nimic”

2 Zodiile cele mai loiale în dragoste: îți vor fi alături la bine și la rău. Ce nativ este cel mai bun partener de viață

3 Ce mesaj a transmis Nelu Cortea după eliminarea lui Cătălin Scărlătescu și Doinei Teodoru din America Express

4 „Mă uit în jos și îmi place ceea ce văd!”

5 Ce se află dincolo de moarte. Mărturia unui bărbat căruia i s-a oprit inima