Doliu în fotbal: Legendarul Blazevici s-a stins. Ultimul său mesaj, tulburător

Doliu în fotbal: Legendarul Blazevici s-a stins. Ultimul său mesaj, tulburător

Tragedie în lumea fotbalului! Legendarul antrenor croat, Miroslav Blažević, s-a stins la 87 de ani, după ce s-a chinuit din cauza mai multor probleme de sănătate, în ultima perioadă. De altfel, nu cu mult timp în urma, Blažević chiar anunțase într-o postare pe Facebook, că sfârșitul se apropie pentru el.

În curând, voi părăsi această lume. Am avut cancer. Două, de fapt. Acum, a apărut și al treilea. Acum, mă lupt cu acest gând că timpul meu pe această lume se apropie de sfârșit și că, treptat, trebuie să mă pregătesc de plecare. Toți antrenorii și jucătorii din generația mea au murit de mult. Sunt singurul care e încă în viață din generația lor“, a scris Blažević.

Fără să fie un jucător remarcabil – a fost mijlocaș de bandă - Blažević a reușit să-și facă un nume în fotbalul internațional, ca antrenor. Și CV-ul său include un număr impresionant de echipe: 26! Dintre care mai multe naționale: Elveția (1976), Croația (1994-2000), Iran (2001), Bosnia (2008-2009) și China U-23 (2010-2011).

Ca selecționer, Ćiro a făcut furori pe banca naționalei Croației cu care s-a clasat pe locul 3, la Mondialul din 1998, la prima participare a croaților într-o astfel de competiție. Ulterior, cu Iranul, el a ratat calificarea la CM 2002, însă a devenit printre cei mai iubiți străini care au activat în această țară. Dovadă că, inclusiv pe final de carieră, s-a mai întors o dată în Iran, la Mes Kerman, în sezonul 2011-2012.

Un tip glumeț, foarte binedispus, Blažević a fost un foarte bun psiholog, calitate datorită căruia a obținut și rezultate excelente, ca antrenor. Ultima formație din CV-ul său a fost NK Zadar, în liga a doua din Croația, de care s-a despărțit după un mandat scurt, în ianuarie 2015.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria