Dolj: Atribuțiile Olguței Vasilescu vor fi exercitate de un viceprimar până la organizarea de alegeri

Atribuțiile de primar al Craiovei vor fi exercitate de unul dintre cei doi viceprimari până la organizarea de noi alegeri după ce Lia Olguța Vasilescu a demisionat ca urmare a numirii sale în funcția de ministru al Muncii.

Noul viceprimar cu atribuții de primar va fi desemnat de către Consiliul Local, cu votul majorității, în cadrul unei ședințe care va avea loc joi.

Potrivit proiectului de hotărâre postat pe site-ul instituției, Lia Olguța Vasilescu a înaintat Consiliului Local al Municipiului Craiova cererea de demisie din calitatea de primar, dobândită la alegerile locale care au avut loc în luna iunie 2016. Astfel, atribuțiile sale vor fi exercitate de drept, până la alegerea unui nou edil, de către unul dintre viceprimari, desemnat de consilierii locali, cu votul secret al majorității consilierilor în funcție, cu respectarea drepturilor și obligațiilor corespunzătoare funcției și care va primi o indemnizație lunară unică, egală cu cea a funcției de primar, pe perioada exercitării funcției.

Dolj: Olguța Vasilescu a demisionat din funcția de primar al Craiovei

Lia Olguța Vasilescu a demisionat, miercuri, din funcția de primar al Craiovei, după ce a câștigat un mandat de deputat la alegerile din 11 decembrie 2016 și a fost numită ministrul Muncii în noul Guvern, postul său fiind incompatibil cu noul statut de parlamentar.

Consiliul Local Craiova urmează să ia joi act de demisia primarului în cadrul unei ședințe convocate de îndată și să adopte o hotărâre în acest sens.

"Potrivit prevederilor art. 87 alin.1 lit.i din Legea nr.161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenței în exercitarea demnităților publice, a funcțiilor publice și în mediul de afaceri, prevenirea și sancționarea corupției, funcția de primar este incompatibilă cu calitatea de deputat sau senator. Alesul local poate renunța la funcția deținută înainte de a fi ales în funcția care atrage starea de incompatibilitate, în conformitate cu prevederile art.91 alin.3 din același act normativ. Astfel, (...) calitatea de primar încetează de drept, înainte de expirarea duratei normale a mandatului, prin demisie, transmisă atât consiliului local, cât și prefectului. La prima ședință a consiliului, președintele de ședință ia act de această situație, consemnând, totodată, în procesul-verbal al acesteia", se precizează în raportul proiectului de hotărâre al CL Craiova postat pe site-ul instituției.

Olguța Vasilescu a înaintat Consiliului Local al Municipiului Craiova demisia prin care a solicitat constatarea încetării de drept a calității de primar înainte de expirarea duratei normale a mandatului.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Presiuni enorme asupra lui Ciolacu pentru dărâmarea Guvernului Orban! Miza? Ponta-premier!

2 Document / Ăștia ar trebui condamnați pe viață! / Peste 426 de milioane de euro, valoarea prejudiciilor din dosare…

3 VIDEO Utilajele cumpărate de ROMARM din China pentru fabricarea măștilor s-au stricat! Statul român n-a vândut…

4 O mare porcărie! Procurorul general Gabriela Scutea a dat vot nul la votul pentru desființarea Secției Specia…

5 VIDEO Prostituatele românce din Italia au ieșit la muncă cu termoscanere, mască și dezinfectant

recomandări

Te ia DNA: Tutulan Rica - Baron local

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Vezi cum piatra asta sare de 88 de ori peste apă