Dolj: Bărbat reţinut de poliţişti după ce a ameninţat cu un pistol pe terasa unui bar

Dolj: Bărbat reţinut de poliţişti după ce a ameninţat cu un pistol pe terasa unui bar

Un bărbat a fost reţinut de poliţiştii din Calafat, după ce a ameninţat cu un pistol pe terasa unui bar, asupra sa fiind apoi descoperite şi alte arme - arbaletă cu săgeţi, un cuţit, spray iritant, cartuşe şi recipienţi cu substanţe chimice, informează, miercuri, IGPR.

Bărbatul de 50 de ani este acuzat de ameninţare, nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, uz de armă, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi contrabandă calificată.

"În noaptea de 1 spre 2 august a.c., poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Calafat au fost sesizaţi, prin apel 112, de un bărbat, de 33 ani, din Calafat, cu privire la faptul că pe terasa unui bar din centrul unui sat, din judeţul Dolj, un bărbat ar ameninţa cu un pistol consumatorii. Poliţiştii s-au deplasat imediat la faţa locului, unde au observat un bărbat care avea în mână un obiect, care părea a fi pistol. Acesta a fugit către o stradă din localitate, iar poliţiştii au pornit în urmărirea acestuia. Bărbatul a fost prins şi imobilizat, ulterior, fiind condus la sediul poliţiei pentru cercetări", precizează IGPR.

Poliţiştii au stabilit că bărbatul are 50 de ani, este cetăţean român, cu domiciliul în Franţa, de unde revenise în ţară la data de 31 iulie. În urma controlului corporal al bărbatului, a fost găsit asupra sa un pistol, din categoria armelor neletale, supuse autorizării, cu muniţia aferentă în încărcător, despre care acesta a declarat că l-ar fi cumpărat din Franţa, precum şi o borsetă, în care erau documente de identitate şi o pereche de cătuşe.

"Totodată, în apropiere, poliţiştii au descoperit un rucsac, despre care bărbatul a declarat că i-ar aparţine, în care poliţiştii au găsit o armă tip arbaletă, 13 săgeţi, un cuţit cu lungimea de 30 de centimetri, un spray iritant cu piper, o cutie cu mai multe cartuşe şi într-un sac menajer au fost găsite 4 recipiente cu capacitatea de un litru, care ar fi conţinut substanţe chimice. Bunurile găsite au fost ridicate de poliţişti în vederea continuării verificărilor. Din cercetări a reieşit că bărbatul ar fi folosit pistolul înainte de a pătrunde pe terasa barului, la aproximativ 50 de metri de locaţia respectivă fiind găsit un tub cartuş", mai informează IGPR.

Poliţiştii, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Calafat, au efectuat o percheziţie în camera unui hotel, unde bărbatul ar fi fost cazat de când a revenit în ţară.

"În urma percheziţiei, au fost ridicate documente care pot constitui mijloace de probă în cursul procesului penal", precizează IGPR.

În cursul zilei de miercuri, cel în cauză urmează să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă. AGERPRES / (AS - autor: Cornelia Dumitru, editor: Marius Frăţilă, editor online: Gabriela Badea)

* Sursa foto: www.politiaromana.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…