Dolj: Concurenţa pentru unele posturi de director de şcoli ajunge şi la 14 candidaţi/loc; unii profesori au ales şi 30 de funcţii

Dolj: Concurenţa pentru unele posturi de director de şcoli ajunge şi la 14 candidaţi/loc; unii profesori au ales şi 30 de funcţii

Concurenţa pentru funcţiile de director şi director adjunct la şcolile din judeţul Dolj este, în unele cazuri, şi de 14 candidaţi pe loc, unii dintre candidaţi optând până la 30 de funcţii.

Potrivit datelor Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj, cele mai dorite posturi de conducere sunt cele din unităţile de învăţământ preuniversitar din municipiul Craiova, din celelalte localităţi urbane, iar pe ultimele locuri, ca grad de atractivitate, sunt şcolile din mediul rural.

Conform sursei citate, cel mai mare număr de candidaţi este pentru funcţia de director al Şcolii gimnaziale "Gheorghe Ţiţeica" din Craiova, pentru care şi-au depus dosarul 14 cadre didactice. De asemenea, pentru funcţiile de director din cadrul Şcolii gimnaziale "Sfântul Dumitru" din Craiova, Liceului tehnologic "Constantin Brâncuşi", Grădiniţei "Voiniceii", Grădiniţei "Floare Albastră" sunt câte 11 candidaţi pe loc, iar pentru cele de director adjunct la Şcoala gimnazială "Elena Farago" şi Liceul tehnologic "Constantin Brâncuşi" sunt câte 9 candidaţi pe loc. La Şcoala gimnazială "Gheorghe Bibescu" din Craiova, Şcoala "Anton Pann" sunt câte 8 candidaţi pentru funcţia de director. Câte 7 candidaţi pentru funcţiile de director adjunct la Şcoala "Macedonski", Liceul "Tudor Arghezi", Grădiniţa "Sfânta Ana", Grădiniţa "Eden" şi câte 6 candidaţi sunt pentru funcţiile de director şi director adjunct la Şcoala "Decebal".

Câte 7 candidaţi sunt pentru posturile de director la şcolile gimnaziale din oraşul Segarcea şi comunele Siliştea Crucii, Vârvoru de Jos, Leu şi Leşile, câte 4 candidaţi sunt la şcoala din comuna Podari, câte 3 candidaţi la şcolile din comunele Predeşti, Fărcaş, iar pentru şcolile din comunele Valea Stanciului, Teslui, Tălpaş, Seaca de Câmp, Rast, Radovan, Malu Mare, Maglavit, Işalniţa, Dobroteşti, Liceul teoretic "Gerge St.Marincu" din Poiana Mare sunt câte 2 candidaţi.

Câte un candidat pentru postul de director se înregistrează la şcolile din Seaca de Pădure, Sadova, Rojişte, Pieleşti, Piscu Vechi, Orodel, Ostroveni, Murgaşi, Mîrşani, Măceşu de Sus, Măceşu de Jos, Lipovu, Întorsura, Gogoşu, Goicea, Giubega, Gighera, Carpen, Caraula, Bucovăţ, Breasta, Bistreţ.

La Şcoala gimnazială din Filiaşi unde, la începutul anului şcolar, a fost un protest al cadrelor didactice în semn de nemulţumire faţă de decizia ISJ Dolj prin care nu a mai fost prelungit mandatul fostului director, sunt 2 candidaţi pentru director şi 3 pentru director adjunct.

În ceea ce priveşte colegiile din Craiova, cea mai mare concurenţă este pentru postul de director al Colegiului Naţional "Carol I", unde sunt 7 candidaţi, iar la Colegiul Economic "Gheorghe Chiţu" sunt 6 candidaţi. La Colegiul Naţional Pedagogic "Ştefan Velovan", Colegiul Naţional "Nicolae Titulescu" şi Colegiul Naţional "Fraţii Buzeşti" sunt câte 4 candidaţi pe loc, iar la Colegiul Naţional "Elena Cuza" este un candidat pentru postul de director şi 11 pentru director adjunct.

Potrivit ISJ Dolj, aproape fiecare candidat la funcţiile de director şi director adjunct a depus mai multe opţiuni, unii profesori optând şi pentru 30 de funcţii de director. Din acest motiv, cei 234 de candidaţi figurează cu 697 de opţiuni, judeţul Doljul fiind pe locul al doilea la nivel naţional, ca număr de opţiuni, după municipiul Bucureşti, unde s-au înregistrat peste 900 de opţiuni. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...