Dolj: Directoarea CJCPT acuză comisia de evaluare a activităţii de abuz în serviciu, fals intelectual şi uz de fals

Dolj: Directoarea CJCPT acuză comisia de evaluare a activităţii de abuz în serviciu, fals intelectual şi uz de fals

 Directoarea Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CJCPT) Dolj, Amelia Etegan, a afirmat miercuri că va depune plângere penală împotriva membrilor Comisiei de evaluare a activităţii pe anul 2017, pe motiv că la proba interviului, la care i-au acordat calificativul "nesatisfăcător", ar fi comis mai multe abuzuri şi falsuri în înscrisuri.

Potrivit lui Etegan, unul dintre membrii comisiei şi-a însuşit calitatea de decan al Facultăţii de Litere al Universităţii din Craiova, fapt infirmat de instituţia respectivă, unde este doar cadru didactic, nu şi decan.

"În opinia mea, au existat vicii clare de procedură a organizării evaluării managementului, mergând de la deficienţe în organizare, incompatibilitate, nerespectarea principiilor de imparţialitate şi independenţă, lipsa responsabilităţii, competenţei, eficienţei, corectitudinii şi conştiinciozităţii şi a altor principii invocate în Ordinul Ministerului Culturii 2799/2015 pentru Aprobarea Regulamentului-cadru de organizare şi desfăşurare a concursului de proiecte de management. (...) Apreciez ca nefiresc faptul că în ultimii 10 ani, de când se procedează la această modalitate de evaluare a managementului, calificativele au fost de peste 9,00 iar la evaluarea din acest an, managementul a devenit brusc unul nesatisfăcător, fiind apreciat cu nota 6,78", a spus Etegan într-o conferinţă de presă.

Directoarea CJCPT Dolj a mai susţinut că toţi membrii comisiei de examen se aflau în stare de incompatibilitate şi niciunul nu avea studii de specialitate.

"Din comisia de evaluare a managementului, din partea autorităţii a fost desemnat ca membru al comisiei unul din vicepreşedinţii Consiliului Judeţean Dolj, Oana-Claudia Bică. Domnia sa a avut în trecut calitatea de manager evaluat în comisii din care a făcut parte actualul manager evaluat, adică eu, ca membru evaluator, ceea ce este incompatibilitate. De asemenea, doamna Codruţa-Ivona Florescu, un alt membru al comisiei de examen, a avut raporturi contractuale cu managerul evaluat, subsemnata, care a avut calitatea de membru al juriului la Festivalul 'Pe fir de baladă', ediţia 12-14 mai 2017, fiind remunerată pentru prestaţie. Şi doamna Gabriela Rusu-Păsărin, cel de-al treilea membru al comisiei, a avut raporturi contractuale cu managerul evaluat, fiind remunerată de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj pentru prestaţia din juriul Festivalului Concurs Naţional al Interpreţilor Cântecului Popular Românesc "Maria Tănase", în baza unui contract semnat de managerul evaluat. Mai mult, doamna Gabriela Rusu-Păsărin este editor coordonator al unui volum editat de CJCCT Dolj cu sprijinul Consiliului Judeţean Dolj, în aceeaşi perioadă a anului trecut", a mai spus Etegan.

Aceasta a precizat că CJ Dolj i-a acceptat contestaţia iar evaluarea activităţii urmează să fie reluată.

Vicepreşedintele CJ Dolj Oana Bică a declarat pentru AGERPRES că activitatea managerială a CJCCT Dolj urmează să fie reevaluată săptămâna viitoare iar ea va face parte şi din această comisie, întrucât nu este incompatibilă.

"Doamna Etegan a făcut parte din comisia care m-a evaluat pe mine (n.red. - Oana Bică a fost manager al Ansamblului Folcloric "Maria Tănase") în urmă cu patru ani şi, potrivit legii, eşti incompatibil dacă de la acea evaluare nu au trecut minimum doi ani. Deci, nu sunt incompatibilă. Alte aspecte nu comentez", a spus Oana Bică. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante