Dolj: La șase din 12 pacienți de la Spitalul "Filantropia" transfuzați vineri au apărut reacții adverse; doi au decedat

Dolj: La șase din 12 pacienți de la Spitalul "Filantropia" transfuzați vineri au apărut reacții adverse; doi au decedat

La șase din cei 12 pacienți ai Spitalului Municipal "Filantropia" din Craiova care au fost, vineri, supuși unor transfuzii sangvine au apărut reacții adverse, iar doi dintre aceștia - o femeie de 81 de ani și un bărbat de 64 de ani - au decedat, ceilalți patru fiind în stare stabilă, a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al DSP Dolj, dr. Ștefan Popescu.

"Vineri au fost făcut 12 transfuzii la 12 pacienți de la Hematologie, iar la șase dintre cei 12 au apărut reacții adverse post-tranfuzional. Doi din cei șase care se aflau în stare mai gravă au decedat: o femeie în vârstă de 81 de ani și un bărbat de 64 de ani. Ceilalți patru au fost internați în ATI, dar sunt în stare stabilă, nu sunt probleme", a declarat dr. Ștefan Popescu, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Dolj.

Potrivit sursei citate, în conformitate cu legislația în vigoare a fost demarată o anchetă la care participă reprezentanți ai DSP, inspectori sanitari și reprezentanți ai rețelei de transfuzii sangvine pentru stabilirea circumstanțelor și a cauzei care a dus la aceste reacții adverse. La Spitalul "Filantropia" se efectuează în medie 10 transfuzii pe zi.

Polițiști din cadrul Secției 1 Poliție Craiova au început o anchetă penală la Spitalul Municipal "Filantropia" din Craiova pentru moarte suspectă după ce conducerea unității spitalicești a sesizat organele penale cu privire la faptul că doi pacienți — o femeie de 81 de ani din Craiova și un bărbat de 64 de ani din comuna Vânju Mare, județul Mehedinți — ar fi decedat în condiții suspecte în noapte de vineri spre sâmbătă în urma unor transfuzii.

Potrivit IPJ Dolj, corpurile neînsuflețite ale celor doi pacienți au fost depuse la morga spitalului unde urmează să se efectueze necropsia.

AGERPRES / (AS — autor: Maria Mitrică, editor: Marius Frățilă, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro