Dolj: La șase din 12 pacienți de la Spitalul "Filantropia" transfuzați vineri au apărut reacții adverse; doi au decedat

La șase din cei 12 pacienți ai Spitalului Municipal "Filantropia" din Craiova care au fost, vineri, supuși unor transfuzii sangvine au apărut reacții adverse, iar doi dintre aceștia - o femeie de 81 de ani și un bărbat de 64 de ani - au decedat, ceilalți patru fiind în stare stabilă, a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al DSP Dolj, dr. Ștefan Popescu.

"Vineri au fost făcut 12 transfuzii la 12 pacienți de la Hematologie, iar la șase dintre cei 12 au apărut reacții adverse post-tranfuzional. Doi din cei șase care se aflau în stare mai gravă au decedat: o femeie în vârstă de 81 de ani și un bărbat de 64 de ani. Ceilalți patru au fost internați în ATI, dar sunt în stare stabilă, nu sunt probleme", a declarat dr. Ștefan Popescu, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Dolj.

Potrivit sursei citate, în conformitate cu legislația în vigoare a fost demarată o anchetă la care participă reprezentanți ai DSP, inspectori sanitari și reprezentanți ai rețelei de transfuzii sangvine pentru stabilirea circumstanțelor și a cauzei care a dus la aceste reacții adverse. La Spitalul "Filantropia" se efectuează în medie 10 transfuzii pe zi.

Polițiști din cadrul Secției 1 Poliție Craiova au început o anchetă penală la Spitalul Municipal "Filantropia" din Craiova pentru moarte suspectă după ce conducerea unității spitalicești a sesizat organele penale cu privire la faptul că doi pacienți — o femeie de 81 de ani din Craiova și un bărbat de 64 de ani din comuna Vânju Mare, județul Mehedinți — ar fi decedat în condiții suspecte în noapte de vineri spre sâmbătă în urma unor transfuzii.

Potrivit IPJ Dolj, corpurile neînsuflețite ale celor doi pacienți au fost depuse la morga spitalului unde urmează să se efectueze necropsia.

AGERPRES / (AS — autor: Maria Mitrică, editor: Marius Frățilă, editor online: Gabriela Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Moment istoric. România trece la statutul de piaţă emergentă, de luni

2 Informație / Sondaje negre pentru PSD în București! Un singur primar de sector mai are șanse să fie ales. Băsesc…

3 Noi date din sondajele pe București. A crescut cu 4 procente numărul indecișilor. Băsescu, la 13%

4 Declarația lunii / Mihai Tudose despre o fostă angajată: Dacă o pui pe o insulă pustie, în două zile se ceartă c…

5 Un articol de citit!