Dolj: Percheziţii la persoane bănuite de vaccinări fictive

Dolj: Percheziţii la persoane bănuite de vaccinări fictive

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj, sub supravegherea prim-procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Calafat, efectuează, miercuri dimineaţa, 36 de percheziţii domiciliare, în judeţul Dolj, la persoane bănuite de înşelăciune şi fals informatic, într-un dosar cu vaccinări fictive.

Potrivit IPJ Dolj, în perioada septembrie-octombrie 2021, aproximativ 100 de persoane din mai multe localităţi din judeţul Dolj, prin intermediari, ar fi fost înregistrate în Registrul Naţional de Vaccinări, fără ca acestea să fi fost vaccinate.
 


La acţiune participă şi poliţişti ai Serviciului Criminalistic şi Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul IPJ Dolj, ai Poliţiei Municipiului Craiova, Poliţiei Municipiului Calafat, precum şi jandarmi ai Grupării de Jandarmi Mobile Craiova.

Un medic de familie, un ambulanţier şi un intermediar au fost reţinuţi, marţi, pentru 24 de ore, pentru emitere de certificate de vaccinare fictivă anti-COVID-19 de către poliţiştii anticorupţie care au destructurat o grupare de persoane ce acţiona în acest sens în judeţul Dolj.

Potrivit Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj, cei trei au fost prinşi în flagrant după ce primiseră o sumă de bani pentru ca medicul să elibereze un certificat de vaccinare anti-COVID, fără vaccinare efectivă. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Primele lovituri împotriva tancurilor rusești cu rachetele britanice Brimstone

2 ULTIMA ORĂ Ucrainenii au aruncat în aer trenul blindat adus de ruși la Melitopol

3 Priviți, americanii au prezentat în România cel mai nou tanc, Abrams M1A2 SEPv3

4 Cam are dreptate omul ăsta în ce spune...

5 Uite un articol care merită citit!