Dolj: Peste 130 de persoane venite din Italia au ajuns la Craiova; nimeni nu a avut simptome de coronavirus

Dolj: Peste 130 de persoane venite din Italia au ajuns la Craiova; nimeni nu a avut simptome de coronavirus

Un avion cu peste 130 de persoane, din Italia, a aterizat, în noaptea de duminică spre luni, la Craiova, pasagerii fiind examinaţi de medici şi primind un chestionar.

Prefectul de Dolj, Narcis Purcărescu, a declarat că nu există nicio persoană contaminată cu coronavirus.

"Am avut o echipa de medici de la Spitalul de Boli Infecţioase împreună cu echipa de la situaţii de urgenţă. Am avut la dispoziţie două salvări. După cum bine ştiţi, erau programaţi 179 de pasageri şi au venit doar 136, restul au renunţat la vizită în România. Nu au fost probleme, nu avem cazuri de persoane contaminate, nu avem cazuri de persoane care să necesite carantină", a spus Narcis Purcărescu.

Autorităţile au pregătit, la circa 100 de kilometri de Craiova, un centru de carantină, în campusul şcolar de la Bechet.

Pasagerii veniţi din Italia au spus că au completat chestionarul, că au purtat măşti din proprie iniţiativă şi că au fost întrebaţi de medicii care îi aşteptau pe aeroport dacă au venit în contact cu persoane cu coronavirus.

Întrebat ce recomandări au primit oamenii care au ajuns cu cursa de Bergamo, prefectul de Dolj a răspuns: "Igienă cât mai atentă şi cât mai amănunţită". Acesta a adăugat: "Nu e nevoie să stea în carantină". AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Apar amănuntele! / Vipera a arvunit bătăuși pentru a o pedepsi pe presupusa amantă a soțului! Unul dintre interl…

2 PSD, hoțomanul României! / Încă o bombă explodează sub curul lui Tudorache!

3 Incredibilele dezvăluiri ale unui fost ofițer britanic despre OZN-uri

4 Mari porcării se mai întâmplă în țara asta! Securiștii sunt încă la butoane

5 Așa o fi?