Dolj: Reluarea furnizării agentului termic în Craiova se va face gradual, pentru evitarea șocurilor termice

Reluarea furnizării agentului termic în Craiova se va face gradual, pentru evitarea șocurilor termice, iar remedierea avariei care a oprit livrarea agentului termic în Craiova se desfășoară, la această oră, conform graficului stabilit de secretarul de stat în Ministerul Energiei, Doru Vișan, și primarul interimar al Craiovei, Mihai Genoiu, a anunțat duminică seara primăria municipiului printr-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, în jurul orei 19,00 reprezentanții CET 2 au informat conducerea Primăriei Craiova că s-a trecut la procedura de încărcare a punctelor termice din municipiu, urmând ca furnizarea agentului termic către populație — încălzirea apei menajere și a celei din caloriferele craiovenilor racordați la rețeaua de termoficare în sistem centralizat să se facă treptat.

'Am ținut permanent legătura cu reprezentanții CET 2 pentru a fi siguri că totul este conform discuțiilor și planului agreat. Până în acest moment nu au mai apărut probleme suplimentare și sperăm ca, în cel mai scurt timp, craiovenii să aibă căldură în apartamente', afirmă Mihai Genoiu în comunicatul de presă.

Primii locatari care vor primi căldură vor fi cei din cartierele Brazda lui Novac și Rovine, iar ultimii la care va ajunge agentul termic sunt cei care locuiesc în cartierele Lăpuș-Argeș și 1 Mai.

Reprezentanții CET 2 au mai transmis că apartamentele afectate de avaria magistralei de apă caldă a CET 2 de pe strada Ioan Cantacuzino din cartierul 1 Mai vor beneficia de căldură în jurul orei 24.00.

Tot spre miezul nopții vor avea apă caldă și craiovenii racordați la PT 10 din cartierul Craiovița Nouă (aproximativ 300 apartamente), unde a avut loc, în după-amiaza zilei de duminică o avarie în rețeaua Termo Craiova, societatea de distribuție a CL Craiova, din cauza șocului termic ca efect al incidentului de la Complexul Energetic Oltenia — Sucursala Electrocentrale Craiova II (CET 2).

Primăria Craiova precizează în comunicatul de presă că, pentru a preîntâmpina astfel de probleme, reprezentanții CET 2 au decis ca de acum înainte pregătirea agentului termic să se facă cu ambele cazane disponibile.
Duminică dimineața, în municipiul Craiova a fost sistată furnizarea căldurii și a apei calde către toți consumatorii care sunt racordați la rețeaua de furnizare a agentului termic în sistem centralizat, după ce s-a produs o avarie la unul dintre cazanele CET 2. Ulterior, în cartierul craiovean 1 Mai din cauza șocului termic s-a produs o avarie la magistrala de apă caldă care aparține Complexului Energetic Oltenia — sucursala Electrocentrale Craiova 2.

Potrivit locuitorilor din zonă, din cauza presiunii mari a apei de pe magistrala spartă au fost avariate mai multe autoturisme. Tot din cauza șocului termic s-a produs o avarie și în rețeaua SC Termo Craiova în cartierul Craiovița Nouă.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMĂ ORĂ Premierul confirmă interzicerea cumulului pensiei cu salariul din sistemul de stat!

2 SURSE Jaf la drumul mare! Peste 9000 de piloși PSD inventariați până acum în ministere și agențiile guvernamen…

3 Băsescu închide subiectul Năstase la Cotroceni: A fost un truc. Iohannis nu-l iubește, dar a vrut să dea un se…

4 HOPA! Ministrul Economiei o face muci pe Firea și spune că bate câmpii în privința termoficării! Frate, de und…

5 Firea, despuiată public de Orban și Tăriceanu, scoate flăcări pe nas la Antena 3! Bine, n-a uitat să spună că …

recomandări

Te ia DNA: BĂDULESCU ALINA

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Inspirație de weekend