Dolj: Un bărbat a murit pe scările SJU Craiova la scurt timp după ce a fost externat

Dolj: Un bărbat a murit pe scările SJU Craiova la scurt timp după ce a fost externat

Un bărbat de 48 de ani a decedat, marţi, pe scările Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Craiova, la scurt timp după ce a fost externat din Clinica de Cardiologie, unde a stat două săptămâni pentru o afecţiune coronariană severă, cardiomiopatie dilatativă ischemică şi diabet.

Potrivit purtătorului de cuvânt al SJU Craiova, dr. Cristiana Geormăneanu, bărbatului nu i s-a putut monta un defibrilator cardiac pentru că avea o infecţie care nu a permis acest lucru şi a fost externat la cerere.

"A fost internat în urmă cu două săptămâni în Clinica de Cardiologie pentru montarea unui defibrilator, dar s-a constatat că prezenta un focar de infecţie. Se înţepase într-un cui, la un picior şi avea o plagă suprainfectată şi din această cauză nu a putut beneficia de montarea defibrilatorului. I s-a instituit tratament cu antibiotic injectabil pentru tratarea infecţiei. De vineri a tot cerut să fie externat şi a spus că vrea să urmeze tratamentul cu antibiotic acasă. Astăzi, medicul l-a externat şi i-a dat indicaţii pentru a continua tratamentul cu antibiotic acasă, pe cale orală şi să revină la control şi la montarea defibrilatorului cardiac", a declarat presei purtătorul de cuvânt al SJU Craiova.

Imediat după ce a părăsit spitalul, bărbatului i s-a făcut rău şi a murit pe scările unităţii spitaliceşti, unde medicii au încercat să îl resusciteze, însă nu a răspuns manevrelor acestora. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”