Dolj: Un subofiţer din cadrul ISU Oltenia a fost reţinut pentru trafic de influenţă

Dolj: Un subofiţer din cadrul ISU Oltenia a fost reţinut pentru trafic de influenţă

Un plutonier adjutant în cadrul ISU Oltenia, în vârstă de 46 de ani, a fost reţinut pentru 24 de ore sub acuzaţia de trafic de influenţă, după ce a fost prins în flagrant în timp ce primea 300 dolari de la un martor denunţător, pentru a-i facilita plata unor taxe vamale mai mici la Vama Craiova pentru un autoturism de lux.

Potrivit unui comunicat al Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj, prinderea în flagrant a fost realizată de către ofiţerii DGA, sub coordonarea procurorului militar desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timişoara, după ce o persoană a sesizat faptul că un subofiţer în cadrul ISU Oltenia, i-a pretins suma de 300 de dolari americani pentru a-i facilita plata unor taxe vamale mai mici pentru un autoturism de lux adus din Statele Unite ale Americii, prin prisma cunoştinţelor pe care le are la Vama Craiova.

"În cauză a fost sesizată unitatea de parchet competentă, fiind dispusă organizarea şi realizarea activităţii de surprindere în flagrant a făptuitorului, imediat după ce a primit suma de bani menţionată. Ulterior, subofiţerul a fost condus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timişoara - Secţia Craiova, în vederea continuării cercetărilor sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă, fiind dispusă reţinerea acestuia pentru 24 de ore", se precizează în comunicat.

Bărbatul urmează să fie prezentat, joi, instanţei cu propunere de arestare preventivă. La realizarea activităţii s-a beneficiat de sprijinul Brigăzii Operaţiuni Speciale Craiova. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”