Dominic Fritz, validat primar al Timișoarei la o lună după alegeri. Tribunalul a respins definitiv contestațiile

Dominic Fritz, validat primar al Timișoarei la o lună după alegeri. Tribunalul a respins definitiv contestațiile

Tribunalul Timișoara a respins miercuri definitiv contestațiile depuse de trei persoane împotriva validării lui Dominic Fritz ca primar al municipiului, a anunțat acesta pe contul său de Facebook. Fritz a câștigat alegerile din 27 septembrie cu 53% din voturi.

Minuta sentinței a fost publicată și de publicația locală DeBanat.ro.

Reamintim că trei persoane, printre care liderul ALDE Adrian Popescu și o membră PNL, Monica Hărmănescu, au făcut apel la decizia Judecătoriei Timișoara prin care fusese validat mandatul lui Fritz.

Adrian Popescu, candidatul perdant al ALDE la Primăria Timișoara, a cerut invalidarea mandatului pe motiv că Dominic Fritz nu ar fi avut domiciliul sau reședința în orașul Timișoara.

Minuta ședinței, prezentată de DeBanat.ro:

„Respinge cererea de sesizare a Curţii Constituţionale. Respinge apelul formulat de apelanţii Petrescu Călin Narcis, Popescu Adrian şi Monica Hărmănescu împotriva încheierii civile nr. 10.675/15.10.2020 pronunţată de Judecătoria Timişoara în dosar nr.25174/325/2020. Cu recurs, în 48 de ore de la pronunţare. Cererea se va depune la Tribunalul Timiş. Definitivă în ceea ce priveşte soluţia asupra apelului. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei, azi, 28.10.2020”, se arată în sentinţa dată de judecătorii Tribunalul Timiş.

Fritz: Sunt, de azi, primar validat definitiv al Timișoarei.

Dominic Fritz a scris pe Facebook că a fost anunțat de prefectul județului că au fost respinse contestările și va fi validat în funcție vineri, 30 octombrie.

”Tribunalul Timiș a respins cele trei apeluri împotriva hotărârii de validare a mandatului meu de primar, prin care se invoca o incompatibilitate între calitatea mea de cetățean european și dreptul de a candida la Primărie. Judecătorii au confirmat legalitatea validării mandatului meu, a candidaturii mele și votul timișorenilor. S-a respins de asemenea cererea de sesizare a Curții Constituționale. Este o victorie nu doar a mea ca persoană, este a timișorenilor care au dat votul lor unui cetățean european. Decizia de azi consfințește acest vot. A învins o idee, a Europei comune, principiul că orice cetățean european are dreptul să participe la alegeri în localitatea în care a ales să stabilească. Este și o victorie pentru toți românii care s-au stabilit în alte state europene și cărora li se recunoaște un drept fundamental, acela de a fi implicați în deciziile privind direcția comunităților în care trăiesc. Mă bucur imens că Timișoara a deschis un drum care stabilește odată pentru totdeauna ideea Europei comune în care suntem egali în drepturi. Acum chiar: hai să ne apucăm de treabă, Timișoara!”, a scris Fritz pe Facebook.

Sursa: Inquam Photos/ Autor: George Călin

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fugarul Rizea îl dă în gât pe Adrian Năstase / Unde au fost dosite tablourile scumpe înainte de percheziți…

2 Bășiți aici! / „Declarația de la București” / Căcații stângii, acum ajunși bășini, vor să-l alunge pe Iohannis

3 Un zvon...

4 Ăștia o iau razna / Numire suspectă în Guvern pe filiera interlopului lui Cîțu / Cum, mă, să pui în locul unui pro…

5 Fiul patronului Cris-Tim, arestat pentru trafic de droguri