Domnule președinte, pe omul ăsta l-ați sunat să-l întrebați despre țăranca de la Teleorman? Citiți ce spune despre ea

Domnule președinte, pe omul ăsta l-ați sunat să-l întrebați despre țăranca de la Teleorman? Citiți ce spune despre ea

Domnule președinte, pe omul ăsta l-ați sunat să-l întrebați despre țăranca de la Teleorman? Citiți ce spune despre ea. Siegfried Mureșan, primul român ales ca negociator-șef al Parlamentului European pentru bugetul anual al UE, spune despre Viorica Dăncilă că este o rușine. 

Ce a scris Mureșan pe Facebook:

„Viorica Dăncilă, un politician cu performanțe slabe; a avut nevoie de 8 ani de mandat pentru primul raport în Parlamentul European

Noua propunere a PSD pentru funcția de prim-ministru, europarlamentarul Viorica Dăncilă, a fost făcută după aceleași criterii ca cei doi predecesori, Mihai Tudose și Sorin Grindeanu: performanțe slabe, dar loială partidului. Deși este unul dintre cei mai vechi europarlamentari români, fiind membră a Parlamentului European din ianuarie 2009, Viorica Dăncilă s-a remarcat mai degrabă printr-o activitate slabă și prestații publice la limita ridicolului. Are un singur raport încheiat ca raportor general în Parlamentul European, care datează de acum 2 luni, din octombrie 2017, adică după mai bine de 8 ani de la începerea activității sale în PE. Noua propunere de prim-ministru este, totodată, la coada clasamentului în ceea ce privește prezența la sesiunile de vot ale Parlamentului. Cu o prezență de doar 73,28% din totalul sesiunilor, europarlamentarul teleormănean se situează pe locul 28 din cei 32 de europarlamentari români, respectiv, pe locul 700 din totalul de 751 de europarlamentari, conform site-ului de specialitate VoteWatch.eu.

În spațiul public european s-a evidențiat mai mult prin prestațiile sale la limita ridicolului. Când nu era ocupată să apere „Ordonanța penalilor” în Parlamentul European, făcea gafe majore vorbind despre Iran și Pakistan ca fiind state membre ale Uniunii Europene și uimea jurnaliștii de la Politico.eu prin modul în care evita răspunsurile la niște simple întrebări, spre exemplu, să numească o carte care a inspirat-o. Un astfel de profil de prim-ministru este, probabil, perfect pentru PSD și pentru președintele său infractor, dar este dăunător României.

Un prim-ministru care completează lipsa de competență cu servilismul față de propriul partid nu este ce are nevoie România. Țara noastră are nevoie de un prim-ministru care să guverneze cu gândul la cetățeni, și nu la interese de partid; să repare ce s-a stricat într-un an de guvernare PSD - ALDE, să reducă deficitul bugetar, să ia măsurile necesare pentru a stabiliza economia și, mai mult, să absoarbă fondurile europene și să facă investiții în infrastructură pentru a atrage investitori care să creeze noi locuri de muncă mai bine plătite. Să ia acele măsuri care cresc bunăstarea oamenilor. România are, totodată, nevoie de un prim-ministru capabil să organizeze cu succes Președinția română a Consiliului Uniunii Europene de la începutul anului viitor. Nu trebuie să cadă nimeni în capcana că, dacă a fost 9 ani europarlamentar, Viorica Dăncilă are capacitatea de a coordona cu succes o președinție de Consiliu. Doar un europarlamentar bun, cu rezultate, poate organiza o președinție bună, nu și un europarlamentar slab. Cu Viorica Dăncilă prim-ministru, România se adâncește și mai mult în criza politică și economică declanșate de PSD - ALDE.”

Siegfried Mureșan este vicepreședintele Comisiei pentru bugete, membru supleant în Comisia pentru afaceri economice și monetare și membru în Delegația Comisiei parlamentare de cooperare UE - Republica Moldova. În 22 ianuarie 2015, președintele Partidului Popular European, Joseph Daul, anunță că Siegfried Mureșan a fost desemnat purtătorul de cuvânt politic al PPE.

La începutul anului 2016, Siegfried Mureșan este desemnat raportor din partea Grupului PPE pentru bugetul Uniunii Europene din 2017. Pe parcursul negocierilor care au condus la adoptarea bugetului european pentru 2017, Mureșan a reușit să includă toate prioritățile Grupului PPE în forma finală a bugetului. De exemplu, a obținut majorări pentru programe precum COSME, Erasmus+, Orizont 2020 - pentru fiecare alocându-se în plus câte 50 de milioane de euro. Totodată, a negociat cu succes creșteri pentru asistența macro-financiară, 15 milioane de euro față de bugetul propus inițial de către Comisia Europeană,  dar  și o creștere cu 500 milioane de euro pentru a sprijini fermierii europeni afectați de criza din sectorul lactatelor. 

Negociator-șef al Parlamentului European pentru Bugetul UE din 2018.

În 24 noiembrie 2016, Siegfried Mureșan este desemnat de Comisia pentru bugete a Parlamentului European raportor al Parlamentului pentru proiectul de buget al Uniunii Europene din anul 2018, devenind astfel primul român ales ca negociator-șef al Parlamentului European pentru bugetul anual al UE. Citește și:

populare
astăzi

1 Miza Ucrainei pentru a răni grav Rusia în Crimeea este „bijuteria coroanei”, NIP-16, podul Kerci e „pistol cu apă”

2 Foarte interesante amănunte...

3 Descoperire inedită despre calitățile cafelei

4 Așa o fi?

5 Pilot britanic de la Baza Kogălniceanu: „Am putut vedea dronele Shahed intrând în Odesa“