Donald Trump a amânat mutarea ambasadei SUA din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim

Donald Trump a amânat mutarea ambasadei SUA din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim

Președintele SUA, Donald Trump, a semnat joi un ordin prin care amână cel puțin pentru șase luni mutarea ambasadei SUA din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim, făcând astfel un pas înapoi într-o promisiune din timpul campaniei electorale, informează agențiile internaționale de presă.

Respectiva promisiune a provocat proteste din partea palestinienilor, care au susținut că transferul ambasadei SUA la Ierusalim ar putea pune în pericol procesul de pace israeliano-palestinian.

Dar Casa Albă a menționat în anunțul privind amânarea acestei mutări ca ea va avea loc în final și a cerut ca decizia luată acum de Trump să nu fie considerată 'nicidecum un pas înapoi făcut de președinte în sprijinul său puternic pentru Israel și pentru alianța SUA-Israel'.

''Președintele Trump a luat această decizie pentru a mări șansele de succes ale negocierilor pentru un acord între Israel și palestinieni, respectându-și obligația solemnă de a apăra interesele de securitate ale Americii'', a explicat purtătorul de cuvânt al Casi Albe, Sean Spicer.

''Dar, așa cum (Trump) și-a afirmat repetat intenția de a muta ambasada, întrebarea nu este 'dacă' această mutare va avea loc, ci 'când''', a subliniat el.

De fapt, decizia cu privire la transferul ambasadei SUA din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim a fost luată cu mai mult de două decenii în urmă, dar toți președinții americani au semnat la fiecare șase luni un ordin prin care se amână această mutare. Trump a semnat și el un asemenea ordin chiar în ziua în care expira cel semnat de Barack Obama.

În timpul recentei sale vizite în Israel și în teritoriile palestiniene, Trump s-a abținut să abordeze public acest subiect.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Aceasta este România adevărată, nu cea din presa panicardă

2 Așa o fi?

3 Scandal cu lături la vârful Mafiei din sindicate / Marioneta lui Surugiu de la SNAP a rupt lanțul! / Surugiu are s…

4 Așa o fi?

5 „Valori” mondiale / Vasluiul dă cea mai tânără bunică din lume, la doar 23 de ani