Donald Trump a suferit o înfrângere în Senatul SUA, în încercarea de a elimina reglementări de protecție a mediului

Donald Trump a suferit o înfrângere în Senatul SUA, în încercarea de a elimina reglementări de protecție a mediului

Senatul Statelor Unite a respins miercuri o rezoluție de revocare a unei limitări a emisiilor de gaz metan stabilite în mandatul președintelui Barack Obama, informează Reuters.

Doar 49 de senatori au votat pentru rezoluție, iar pentru aprobare ar fi fost necesare 51 de voturi, pentru care liderii republicani au făcut eforturi de câteva săptămâni. Reuters observă că a fost o înfrângere pentru președintele Donald Trump, care a promis să elimine, în interesul forajelor petroliere, reglementările de mediu pe care le consideră excesive.

Pentru industria petrolului și gazelor, abrogarea regulii impuse de Biroul de Management al Teritoriului (BLM) a fost una din principalele priorități, arată agenția citată. Firmele din domeniu consideră că reglementarea nu era necesară, că adaugă costuri de zeci de mii de dolari pentru fiecare sondă și că pune piedici producției. Rezoluția ar fi revocat limitele impuse pentru emisiile de metan și totodată ar fi interzis adoptarea unor alte măsuri similare.

Unii dintre senatorii republicani nu au fost însă de acord, iar potrivit Reuters unul din motive ar fi fost dificultățile create pentru reglementarea în viitor a poluării cu metan.

Fostul președinte Obama a finalizat norma BLM în ultimele sale săptămâni la Casa Albă, actualizând astfel prevederi vechi de trei decenii privind scurgerile de gaze naturale de la exploatările de petrol și gaze. Aceste scurgeri sunt eliminate în atmosferă ca atare sau aprinse, iar potrivit estimărilor organizație ecologiste Western Values Project, anularea regulilor BLM ar fi adus bugetului federal pierderi de 800 de milioane de dolari în următorii zece ani, din cauza neîncasării taxelor aferente.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”