Donald Trump acceptă o întâlnire cu Kim Jong Un, susţine Seulul şi confirmă Casa Albă

Donald Trump acceptă o întâlnire cu Kim Jong Un, susţine Seulul şi confirmă Casa Albă

Preşedintele american, Donald Trump, a răspuns pozitiv unei propuneri a liderului nord-coreean, Kim Jong Un, de a se întâlni, iar întrevederea ar putea avea loc până la finalul lunii mai, a anunţat joi seara, la Washington, Chung Eui-yong, şeful Oficiului pentru Securitate Naţională din Coreea de Sud, citat de AFP.

Anunţul a fost făcut la Casa Albă şi urmează unei serii de contacte între Coreea de Nord şi Coreea de Sud.

Kim Jong Un s-a angajat de asemenea să lucreze la "denuclearizarea" peninsulei coreene şi a promis să se abţină de la orice "nou test nuclear sau de rachetă", a spus oficialul sud-coreean, după o întâlnire cu liderul de la Casa Albă.

Preşedintele american, Donald Trump, "apreciază foarte mult cuvintele frumoase" ale delegaţiei sud-coreene care a venit să-l informeze despre întâlnirea avută cu liderul nord-coreean, Kim Jong Un, la începutul săptămânii, a spus o purtătoare de cuvânt a Casei Albe, citată de dpa.

"El va accepta invitaţia de a se întâlni cu Kim Jong Un într-un loc şi la un moment ce vor fi stabilite", a arătat Sarah Sanders.

"Aşteptăm cu nerăbdare denuclearizarea Coreei de Nord. În acelaşi timp, toate sancţiunile şi presiunea maximă trebuie să rămână", a adăugat sursa citată. AGERPRES/ (AS - autor: Vicenţiu Purcărea, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...