Donald Trump acuză China că i-a spart email-urile lui Hillary Clinton, fără a aduce dovezi

Donald Trump acuză China că i-a spart email-urile lui Hillary Clinton, fără a aduce dovezi

Preşedintele american Donald Trump a acuzat miercuri China că i-a spart email-urile fostei sale rivale democrate în cursa prezidenţială, Hillary Clinton, însă nu a oferit dovezi în sprijinul afirmaţiilor sale, relatează dpa.

"Email-urile lui Hillary Clinton, dintre care multe erau informaţii clasificate, au fost sparte de China", a scris Trump pe Twitter .



"Ar fi bine ca următorul pas să fie făcut de FBI şi DOJ (Departamentul de Justiţie - n.r.), pentru că altfel, după toţi ceilalţi paşi greşiţi ai lor (Comey, McCabe, Strzok, Page, Ohr, FISA, Dirty Dossier etc.), credibilitatea lor va fi pierdută pentru totdeauna!", a adăugat Trump.

El a părut să facă referire la o relatare de luni a blogului de dreapta populist Daily Caller, care a citat două surse anonime ce au făcut această acuzaţie legată de China. Blogul nu este văzut ca o sursă de informare de încredere, notează dpa.

Trump a afirmat în mai multe rânduri că este posibil ca Beijingul să se afle în spatele atacurilor informatice asupra lui Hillary Clinton şi a Partidului Democrat, şi nu Rusia, ceea ce este în contradicţie cu concluziile propriilor sale agenţii de informaţii.

Departamentul de Justiţie a numit un procuror special, Robert Mueller, pentru a investiga amestecul Rusiei în alegerile din 2016, precum şi o posibilă complicitate cu echipa de campanie a lui Trump.

Mueller a trimis în judecată 12 cetăţeni ruşi sub acuzaţia că au atacat informatic calculatoarele Comitetului Naţional Democrat, echipa de campanie a lui Clinton şi alte organizaţii, în încercarea de a influenţa alegerile. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro