Donald Trump afirmă că nu deține înregistrări ale discuțiilor sale cu James Comey

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a afirmat joi că nu deține înregistrări ale discuțiilor sale cu fostul director al FBI James Comey, după săptămâni de speculații pe care el însuși le-a alimentat, transmite AFP.

"Nu știu dacă există 'benzi' sau înregistrări ale conversațiilor mele cu James Comey, dar nu am făcut nimic și nu dețin astfel de înregistrări", a scris Donald Trump într-o serie de mesaje pe Twitter.

La câteva zile după ce l-a demis pe James Comey la 9 mai, președintele american s-a referit la posibile înregistrări ale discuțiilor cu acesta.

"James Comey ar face bine să spere că nu există 'înregistrări' ale conversațiilor noastre, înainte de a începe să facă dezvăluiri presei!", a amenințat el.

Întrebat la începutul lui iunie cu prilejul unei audieri în Congres, James Comey a afirmat că nu are niciun fel de probleme în acest sens. "Mi-am ales cuvintele cu grijă. Am văzut mesajul de pe Twitter în legătură cu înregistrările. Sper să existe înregistrări". a declarat el.

Până la demiterea neașteptată, la 9 mai, la ordinul președintelui, James Comey superviza o anchetă a FBI asupra contactelor dintre membri ai echipei de campanie a lui Donald Trump și guvernul rus, suspectat de serviciile americane de informații că a încercat să influențeze alegerile prezidențiale din 2016 în favoarea omului de afaceri republican.

În cursul unei audieri extraordinare în Senat, fostul director al FBI a afirmat sub jurământ că președintele i-a cerut "fidelitate" și să renunțe la partea din ancheta rusă implicându-l pe generalul Michael Flynn, fostul său consilier pe probleme de securitate națională.

Dacă acest aspect va fi confirmat, ar putea constitui o tentativă de obstrucționare a justiției.

Casa Albă a dezmințit aceste afirmații, iar Donald Trump l-a acuzat pe fostul director al FBI că spune minciuni, declarându-se pregătit să depună mărturie sub jurământ.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Nouriel Roubini / Urmează un deceniu de criză economică. Recesiunea va fi fără precedent

2 VIDEO Rareș Bogdan, atac la piloșii vârâți de PNL în diverse sinecuri: M-am săturat să răspund pentru imbecili…

3 Festival de pesedism în PNL! După ce și-a pus verișoara la Antibiotice SA, ministrul Tătaru face presiuni să-ș…

4 Ți se face scârbă! / Consilierul lui Orban, acuzat că distruge o instituție cu proiecte de sute de milioane de d…

5 „Strânge uşor, ca şarpele Kaa, hipnotizează, apoi atacă decisiv şi fără milă” / Lider PSD, despre Gabriela Firea

recomandări

Te ia DNA: Mihali Gavril

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Tesla lansează primul SUV - Model X