Donald Trump afirmă că nu deține înregistrări ale discuțiilor sale cu James Comey

Donald Trump afirmă că nu deține înregistrări ale discuțiilor sale cu James Comey

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a afirmat joi că nu deține înregistrări ale discuțiilor sale cu fostul director al FBI James Comey, după săptămâni de speculații pe care el însuși le-a alimentat, transmite AFP.

"Nu știu dacă există 'benzi' sau înregistrări ale conversațiilor mele cu James Comey, dar nu am făcut nimic și nu dețin astfel de înregistrări", a scris Donald Trump într-o serie de mesaje pe Twitter.

La câteva zile după ce l-a demis pe James Comey la 9 mai, președintele american s-a referit la posibile înregistrări ale discuțiilor cu acesta.

"James Comey ar face bine să spere că nu există 'înregistrări' ale conversațiilor noastre, înainte de a începe să facă dezvăluiri presei!", a amenințat el.

Întrebat la începutul lui iunie cu prilejul unei audieri în Congres, James Comey a afirmat că nu are niciun fel de probleme în acest sens. "Mi-am ales cuvintele cu grijă. Am văzut mesajul de pe Twitter în legătură cu înregistrările. Sper să existe înregistrări". a declarat el.

Până la demiterea neașteptată, la 9 mai, la ordinul președintelui, James Comey superviza o anchetă a FBI asupra contactelor dintre membri ai echipei de campanie a lui Donald Trump și guvernul rus, suspectat de serviciile americane de informații că a încercat să influențeze alegerile prezidențiale din 2016 în favoarea omului de afaceri republican.

În cursul unei audieri extraordinare în Senat, fostul director al FBI a afirmat sub jurământ că președintele i-a cerut "fidelitate" și să renunțe la partea din ancheta rusă implicându-l pe generalul Michael Flynn, fostul său consilier pe probleme de securitate națională.

Dacă acest aspect va fi confirmat, ar putea constitui o tentativă de obstrucționare a justiției.

Casa Albă a dezmințit aceste afirmații, iar Donald Trump l-a acuzat pe fostul director al FBI că spune minciuni, declarându-se pregătit să depună mărturie sub jurământ.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Lovitură de manual! / Tanc rusesc lovit fatal chiar dacă-și activase sistemul de ascundere

2 ULTIMA ORĂ „Chiar o să-mi pun gâtul la bătaie” / Fostul șef MI6 susține că Putin va pierde puterea în foarte scurt timp

3 Dovada pierderilor imense suferite în Ucraina! Rusia scoate din depozite vechile T-62!

4 „Nu mai pot fi părtaș la această ticăloșie” / Demisie cu strigături la vârful diplomației Rusiei

5 Interesante amănunte...