Donald Trump afirmă că nu vrea să asculte înregistrarea "groaznică" a uciderii jurnalistului Khashoggi

Donald Trump afirmă că nu vrea să asculte înregistrarea "groaznică" a uciderii jurnalistului Khashoggi

Preşedintele american Donald Trump a declarat că dispune de înregistrarea uciderii jurnalistului Jamal Khashoggi în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul, însă nu vrea să o asculte deoarece conţinutul său este "foarte violent", relatează AFP.

"Avem înregistrarea, nu vreau să o ascult (...) pentru că este o înregistrare a suferinţei", a declarat el într-un interviu difuzat duminică de Fox News.

"Am fost pe deplin informat, nu există niciun motiv să o ascult", a continuat el. "Ştiu exact ce s-a întâmplat (...) a fost foarte violent, foarte brutal şi groaznic".

Potrivit Washington Post şi New York Times, CIA a ajuns la concluzia că prinţul moştenitor saudit Mohammed bin Salman a ordonat asasinarea lui Jamal Khashoggi.

Întrebat dacă prinţul saudit, care contestă orice implicare, l-a minţit pe preşedintele Statelor Unite, Donald Trump a răspuns: "Nu ştiu. Cine ştie cu adevărat?".

"Mi-a spus că nu are nimic de-a face cu asta. Mi-a spus poate de cinci ori, cu ocazii diferite, inclusiv cu câteva zile în urmă", a adăugat el.

Reamintind că Statele Unite au anunţat sancţiuni financiare împotriva unor oficiali saudiţi, Donald Trump a insistat asupra faptului că Arabia Saudită este un aliat valoros.

"Vreau să rămân cu un aliat care, în multe privinţe, a fost extraordinar", a mai spus el.

La mijlocul lunii noiembrie, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunţat că a transmis Riadului, Washingtonului, Parisului şi Berlinului, înregistrări ale uciderii lui Jamal Khashoggi în consulatul saudit din Istanbul.

Erdogan a declarat în repetate rânduri că ordinul asasinării lui Khashoggi a fost dat de la "cel mai înalt nivel al statului saudit". El a respins responsabilitatea Regelui Salman, însă presa şi oficialii turci l-au acuzat pe prinţul moştenitor Mohammed bin Salman.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șoșoacă, la Ambasada Rusiei cu șeful Sputnik din România

2 Dezvăluiri jenante despre ancheta asasinatului de la Arad

3 Așa o fi?

4 Momente șocante la Euro 2020: Christian Eriksen s-a prăbușit pe teren / Anunțul UEFA: Starea sa a fost stabiliza…

5 Cine este proprietarul din acte al mașinii de 380.000 € pe care o conduce Loredana Chivu?!