Donald Trump afirmă în cele din urmă că este de acord cu şefii serviciilor de informaţii

Donald Trump afirmă în cele din urmă că este de acord cu şefii serviciilor de informaţii

Preşedintele Donald Trump a afirmat joi că este de acord, asupra marilor dosare internaţionale, cu responsabilii serviciilor americane de informaţii după ce i-a acuzat că sunt "naivi" şi i-a sfătuit "să se întoarcă la şcoală", relatează AFP.

Acuzând presa că a deformat declaraţiile făcute de aceştia în cursul unei audieri publice în Congres la începutul săptămânii, Donald Trump a dat asigurări că totul merge bine.

"Tocmai am încheiat o reuniune excelentă în Biroul Oval cu echipa mea din serviciile de informaţii care mi-a spus că ce au declarat ei marţi în faţa Senatului a fost rău interpretat de media", a scris el pe Twitter.

"Suntem total de acord în privinţa Iranului, grupării Stat Islamic, Coreii de Nord etc. Mărturiile lor au fost deformate de presă", a adăugat liderul de la Casa Albă.

Marţi, în cursul unei audieri transmise în direct de principalele canale de televiziune americane, Gina Haspel, directoarea CIA, şi de Dan Coats, directorul serviciilor de informaţii, amândoi numiţi de Donald Trump, au prezentat un tablou al marilor ameninţări internaţionale reflectând divergenţe profunde cu analiza preşedintelui SUA. Diferenţele au fost legate în principal de Iran, precum şi de şansele de a obţine denuclearizarea Coreii de Nord.

Iritat, Donald Trump a reacţionat vehement: "Membrii serviciilor de informaţii poate ar trebui să se întoarcă la şcoală!", a scris el pe Twitter printre altele.

Dacă nu a fost pentru prima dată când Donald Trump a criticat aceste mari agenţii federale foarte respectate în Statele Unite, avalanşa de mesaje pe Twitter a surprins marţi prin tonul deosebit de agresiv şi de ironic.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Simple zvonuri?

2 VIDEO Voi vedeți ce se întâmplă pe Autostrada A1 Sibiu - Pitești?

3 Dobitocul ăsta prezintă știri la Antena 3! / Citiți și voi ce personaje adăpostește cloaca lui Voiculescu!

4 Scrisoarea asta nu poate fi adevărată! / Ce le-a scris judecătorilor o moldoveancă despre plăcerea sexului desco…

5 VIDEO Sex mistic în temple, dansuri în pielea goală şi spirale yoga