Donald Trump anulează acordul cu Havana și denunță caracterul "brutal" al regimului Castro

Donald Trump anulează acordul cu Havana și denunță caracterul "brutal" al regimului Castro

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a anunțat vineri anularea cu efect imediat a acordului încheiat între Washington și Havana la sfârșitul lui 2014, denunțând de la Miami caracterul "brutal" al regimul castrist, relatează AFP.

Donald Trump a denunțat în discursul său acordul încheiat de predecesorul său Barack Obama care "nu îi ajută pe cubanezi și îmbogățește regimul".

"Cu efect imediat, anulez acordul complet inechitabil semnat cu Cuba de ultima administrație", a declarat el, promițând un "acord mai bun" pentru cubanezi și Statele Unite.

"Acum că sunt președinte, America va denunța crimele regimul Castro", a mai spus el, deplângând suferințele cubanezilor "timp de aproape șase decenii".

"Știm ce se întâmplă și ne amintim ce s-a întâmplat", a adăugat el.

Liderul de la Casa Albă a cerut eliberarea tuturor deținuților politici din insula comunistă. "Nu vom ridica sancțiunile impuse regimului cubanez înainte ca toți deținuții politici să fie puși în libertate", a adăugat președintele Statelor Unite.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria