Donald Trump anulează acordul cu Havana și denunță caracterul "brutal" al regimului Castro

Donald Trump anulează acordul cu Havana și denunță caracterul "brutal" al regimului Castro

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a anunțat vineri anularea cu efect imediat a acordului încheiat între Washington și Havana la sfârșitul lui 2014, denunțând de la Miami caracterul "brutal" al regimul castrist, relatează AFP.

Donald Trump a denunțat în discursul său acordul încheiat de predecesorul său Barack Obama care "nu îi ajută pe cubanezi și îmbogățește regimul".

"Cu efect imediat, anulez acordul complet inechitabil semnat cu Cuba de ultima administrație", a declarat el, promițând un "acord mai bun" pentru cubanezi și Statele Unite.

"Acum că sunt președinte, America va denunța crimele regimul Castro", a mai spus el, deplângând suferințele cubanezilor "timp de aproape șase decenii".

"Știm ce se întâmplă și ne amintim ce s-a întâmplat", a adăugat el.

Liderul de la Casa Albă a cerut eliberarea tuturor deținuților politici din insula comunistă. "Nu vom ridica sancțiunile impuse regimului cubanez înainte ca toți deținuții politici să fie puși în libertate", a adăugat președintele Statelor Unite.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Atamanul și-a părăsit calul și nevasta pentru aventură, dar s-a întors acasă corect”

2 Cruzime fără margini a comandanților ruși

3 Data morții lui Putin, prezisă de un medium rus. Mai mult, a descris și modul în care va sfârși

4 Peste 100 de soldaţi ai Gărzii Naționale a Rusiei, armata privată a lui Vladimir Putin, concediați după ce au refuzat să lupte ăn Ucraina!

5 Alertă în lumea interlopă! Se pregătește răzbunarea morții lui Emi Pian, șeful clanului Duduienilor?