Donald Trump anunţă că a declasificat memoriul critic la adresa FBI

Donald Trump anunţă că a declasificat memoriul critic la adresa FBI

Preşedintele american Donald Trump a anunţat vineri că a declasificat o notă confidenţială şi controversată elaborată de un ales republican, care critică practicile FBI împotriva Partidului Republican în campania electorală pentru alegerile prezidenţiale din 2016, deschizând calea publicării sale de către Congres, relatează AFP.

'Nota a fost declasificată, vom vedea ce se va întâmpla', a afirmat el din Biroul Oval, ignorând avertismentele directorului FBI împotriva unei astfel de iniţiative.

'Ceea ce se petrece în ţara noastră este o ruşine (...) Mulţi ar trebui să se jeneze de aceasta', a afirmat Trump, fără a da nume.

Întrebat cu privire la soarta numărului doi al Ministerului Justiţiei, Rod Rosenstein, care are un rol crucial în ancheta rusă, Trump a evitat un răspuns, lucru interpretat de unii ziarişti că ar putea însemna că va cere demisia acestuia.

Autorul notei - preşedintele republican al comisiei pentru informaţii a Camerei reprezentanţilor, Devin Nunes - a redactat acest document în pofida opoziţiei membrilor democraţi ai comisiei, pe baza unor informaţii clasificate. Nota se referă la interceptările de către FBI ale comunicaţiilor unui membru al echipei de campanie a lui Trump din 2016, în cadrul anchetei cu privire la presupusa ingerinţă rusă în alegeri.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina