Donald Trump ar petrece până la opt ore pe zi uitându-se la televizor (presă)

Donald Trump ar petrece până la opt ore pe zi uitându-se la televizor (presă)

Televiziunea ar juca un rol foarte important în viața cotidiană a președintelui SUA la Casa Albă, care s-ar uita la televizor chiar și în timpul reuniunilor, scrie New York Times. Aceasta i-ar furniza "muniție" pentru postările sale pe Twitter. Pe de altă parte, informația este dezmințită de președintele SUA, relatează Le Figaro luni într-un amplu articol.

Obiceiurile noului locatar de la Casa Albă se conturează. New York Times a reconstituit oră cu oră viața cotidiană a lui Donald Trump, intervievând circa 60 de persoane din anturajul său.

Concluzia la care a ajuns cotidianul este că președintele Statelor Unite petrece o bună parte din zi în fața televizorului, între patru și opt ore. "Pentru alți președinți, fiecare zi este o probă a modului de a conduce o țară (...) echilibrând interese concurente. Pentru Donald Trump, fiecare zi este o bătălie de autoconservare oră cu oră", comentează New York Times.

O zi obișnuită a lui Donald Trump începe în jur de ora 05.30 dimineața. Televizorul este repede deschis. Donald Trump își începe ziua privind informațiile la CNN, post pe care îl acuză în mod regulat că difuzează "informații false", după care schimbă pe programul său favorit, "Fox&Friends". Uneori, el urmărește și emisiunea "Morning Joe", de pe MSNBC, care l-ar bine dispune în general, dacă este să dăm crezare unor apropiați citați de cotidian.

Televiziunea dă ritmul restului zilei sale. Trump a instalat un televizor cu diagonala de 60 inch inclusiv în sala Casei Albe în care președintele ia masa. În cursul reuniunilor, chiar dacă sunetul este tăiat, el păstrează un ochi tot timpul pe ecran. Comandantul șef al armatei, singurul care are dreptul să utilizeze telecomanda, urmărește în reluare emisiunile pe care nu le-a putut urmări datorită unui serviciu tv la cerere, pe care îl numește "Super TiVo". În trecere, New York Times confirmă existența unui faimos buton roșu, plasat pe birou, de care Donald Trump se folosește pentru a primi una dintre cele cele o duzină de sticle de Coca Cola light pe care le bea zilnic.

Orele petrecute în fața micului ecran i-ar servi lui Trump drept "muniție" pentru Twitter, relatează New York Times. Ocazional, el solicită părerea unuia dintre consilierii săi apropiați înainte de a lansa una dintre "săgețile" sale, însă apoi nu ține cont de aceasta. În toamnă el a ignorat deliberat sfaturile avocatului său Ty Cobb, care i-a cerut să nu reacționeze la inculparea a trei foști colaboratori ai Casei Albe în dosarul rus.

Șeful de cabinet al lui Trump, generalul John F. Kelly, încearcă să-i canalizeze în anumite direcții entuziasmul. După ce i-a urmat în vară lui Reince Priebus, el a redus drastic numărul de vizitatori în Biroul Oval. Potrivit New York Times, el face în așa fel încât să-i lase cât mai puțin timp liber lui Donald Trump.

"O nouă știre falsă, de data asta în deficitarul New York Times, potrivit căruia privesc între 4 și 8 ore pe zi la televizor", a dezmințit luni pe Twitter Donald Trump. "Fals! De altfel, mă uit rar, sau aproape niciodată, la CNN sau MSNBC, pe care le consider Fake News. Nu mă uit niciodată la Don Lemon, pe care l-am numit în trecut 'cel mai mare imbecil de la televiziune'! Informații proaste", a adăugat el.

Președintele SUA deja s-a apărat public de acuzația că ar petrece prea mult timp în fața televizorului. Luna trecută, în timpul turneului său în Asia, Donald Trump i-a asigurat pe jurnaliștii prezenți: "Credeți acest lucru sau nu, chiar când mă aflu la Washington sau la New York, nu mă uit mult la televizor. Știu că detractorilor mei le place să spună asta".

"Dar nu mă uit mult la televizor. În principal din cauza documentelor. Citesc documente. Multe. Și diferite alte lucruri. De fapt, vă citesc pe voi mai mult decât mă uit la televizor", a adăugat liderul de la Casa Albă.

Președintele ar parcurge cotidian o jumătate de duzină de articole dar, potrivit fostului său consilier Steve Bannon, Donald Trump nu le citește decât pentru a se liniști.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO O „dronuță” kamikaze rusească ia la ţintă obuzierele americane ale ucrainenilor

2 Foarte interesante amănunte! Și lumea crede că rușii sunt blocați total....

3 VIDEO Ce mahăr din mafia imobiliară o proteja? / Acesta este funcționarul din Primăria Capitalei care a fugit cu acte de la Urbanism

4 O poză care a generat peste 1000 de comentarii

5 VIDEO Priviți, 7 lovituri „chirurgicale” aplicate de ucraineni unităților ruse ascunse printre casele unui sat