Donald Trump blochează transmiterea integrală a raportului Mueller către Congres

Preşedintele SUA, Donald Trump, a recurs miercuri la o prerogativă specială pentru a împiedica transmiterea către Congres a versiunii integrale a raportului procurorului Robert Mueller privind presupusa ingerinţă a Rusiei în scrutinul prezidenţial american, relatează agenţiile dpa, AFP şi EFE.

Reportul de 448 de pagini a fost publicat luna trecută pe website-ul Departamentului Justiţiei într-o versiune editată, pentru a nu fi divulgate informaţii confidenţiale. Dar democraţii, nemulţumiţi de faptul că raportul stabileşte că nu a existat o colaborare între Moscova şi echipa de campanie a lui Trump şi nici nu este formulată împotriva lui Trump vreo acuzaţie de obstrucţionare a justiţiei, au cerut ca versiunea completă a documentului să fie transmisă Comitetului Juridic al Camerei Reprezentanţilor.

O citaţie în acest sens a fost formulată de preşedintele acestui comitet, Jerry Nadler.

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders, a anunţat miercuri că ''în faţa abuzului de putere flagrant al congresmanului Nadler şi în urma citaţiei sale adresate procurorului general, preşedintele (Trump) nu are altă opţiune decât să invoce privilegiul executiv''.

''Nici Casa Albă, nici secretarul justiţiei (Bill) Barr nu vor răspunde cererilor ilegale'' ale lui Nadler, a completat ea.AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Dumitru Buzatu, în CEX-ul PSD: „Coronavirusul nu există” / Către liderii social-democrați: „Oricum, sunteți toți…

2 VIDEO Această formă de viață se numește Codruța Cerva, vedetă la Cocina TV și lider al trepanaților din Piață

3 Senatorul PSD Robert Cazanciuc: Primul furt nu se pune. Hoțul care aduce banii înapoi sa fie iertat

4 Medic chirurg din Cluj, director de spital: Deschideți toate serviciile medicale și testați toți pacienții, e …

5 Olguța Vasilescu, delir dement: „Covidul nu există. Este o manevră a lui Iohannis pentru a nu mai ține alegeri…