Donald Trump blochează transmiterea integrală a raportului Mueller către Congres

Donald Trump blochează transmiterea integrală a raportului Mueller către Congres

Preşedintele SUA, Donald Trump, a recurs miercuri la o prerogativă specială pentru a împiedica transmiterea către Congres a versiunii integrale a raportului procurorului Robert Mueller privind presupusa ingerinţă a Rusiei în scrutinul prezidenţial american, relatează agenţiile dpa, AFP şi EFE.

Reportul de 448 de pagini a fost publicat luna trecută pe website-ul Departamentului Justiţiei într-o versiune editată, pentru a nu fi divulgate informaţii confidenţiale. Dar democraţii, nemulţumiţi de faptul că raportul stabileşte că nu a existat o colaborare între Moscova şi echipa de campanie a lui Trump şi nici nu este formulată împotriva lui Trump vreo acuzaţie de obstrucţionare a justiţiei, au cerut ca versiunea completă a documentului să fie transmisă Comitetului Juridic al Camerei Reprezentanţilor.

O citaţie în acest sens a fost formulată de preşedintele acestui comitet, Jerry Nadler.

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders, a anunţat miercuri că ''în faţa abuzului de putere flagrant al congresmanului Nadler şi în urma citaţiei sale adresate procurorului general, preşedintele (Trump) nu are altă opţiune decât să invoce privilegiul executiv''.

''Nici Casa Albă, nici secretarul justiţiei (Bill) Barr nu vor răspunde cererilor ilegale'' ale lui Nadler, a completat ea.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Noul Nostradamus” din Brazilia, profeție care dă fiori

2 Familia de interlopi Kalu, tatăl și fiii care spărgeau dinții cu ciocanul de șnițele, în urmărire

3 Ce știe Fukuyama? / „Un colaps mult mai mare al Rusiei se va dezvălui în zilele următoare”

4 VIDEO Europa se pregătește de război? Un tren plin cu tancuri se poloneze se îndreaptă spre graniță

5 Înlăturarea lui Putin de la putere este deja pregătită, spun serviciile secrete ucrainene