Donald Trump condamnă explicit rasismul și ura, la două zile după violențele din Virginia

Donald Trump condamnă explicit rasismul și ura, la două zile după violențele din Virginia

Președintele american Donald Trump a condamnat luni rasismul și pe cei care au manifestat la sfârșitul săptămânii trecute în orașul Charlottesville din statul Virginia pentru supremația rasei albe, transmit agențiile internaționale de presă.

"Rasismul este rău și cei care provoacă violență în numele său sunt criminali și bandiți, inclusiv KKK (Ku Klux Klan — n. red.), neonaziștii, susținătorii supremației de rasă și alte grupuri care propagă ura, care resping tot ce ne este drag nouă, ca americani", a declarat președintele la Casa Albă.

Reuters și DPA observă că reacția lui Trump a venit după presiuni atât din partea opoziției democrate, cât și a republicanilor din SUA. Anterior, el condamnase doar violența "din mai multe părți", fără a se referi explicit la rasiști și extremiști.

Autoritățile din Charlottesville au declarat sâmbătă starea de urgență locală după izbucnirea unor ciocniri între naționaliști albi și manifestanți antirasiști la un miting privind înlăturarea unui monument în generalului confederat Robert E. Lee. În urma violențelor cel puțin două persoane au fost rănite, iar o femeie a fost ucisă când o mașină a intrat intenționat, potrivit martorilor — în contramanifestanți.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...