Donald Trump confundă statele Kansas şi Missouri într-un tweet de felicitare după Super Bowl

Donald Trump confundă statele Kansas şi Missouri într-un tweet de felicitare după Super Bowl

Preşedintele american Donald Trump a felicitat duminică statul Kansas pentru victoria echipei Kansas City Chiefs în Super Bowl, finala ligii profesioniste de fotbal american NFL, însă oraşul se află în realitate în statul Missouri, transmite AFP.

Contul oficial de Twitter al liderului de la Casa Albă a corectat rapid mesajul şi a înlocuit Kansas cu Missouri, dar numeroşi internauţi şi mai multe media din SUA au reuşit totuşi să realizeze capturi de ecran ale tweet-ului original.

Tehnic, Kansas City a fost fondat la confluenţa fluviilor Kansas şi Missouri.

Limita administrativă dintre cele două state se situează în mijlocul aceleiaşi aglomerări urbane, cu autorităţi administrative atât în Kansas, cât şi în Missouri. Dezvoltarea economică a părţii situate în statul Missouri fiind mai importantă, acesta a avut precădere faţă de vecinul său.

''Mulţi oameni vorbesc despre faptul că Kansas City se situează în două state, dar doar Donald Trump face ceva legat de asta'', a comentat ironic Josh Barro, editorialist la New York Magazine, pe contul său de Twitter.

Trump s-a deplasat la Kansas City (Missouri) în decembrie 2018 pentru a participa la o conferinţă din cadrul Project Safe Neighborhoods, un program al Ministerului Justiţiei american pentru combaterea violenţei şi a infracţionalităţii.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ești o incompetentă și o dobitoacă, fă nenorocito!” / Doctorița Andreea Moldovan, agresată de masturbatoa…

2 Culisele demiterii lui Voiculescu / Barna a rămas bujbe!Variantele luate în calcul de USR-PLUS

3 Așa o fi?

4 Cine sunt cei 19 membri ai misteriosului Grup de Comunicare Strategică / 12 dintre ei au grade militare

5 Gunoaiele României / Azi, Radu Cristescu, escrocul patentat care tinde să devină portavocea PSD