Donald Trump, "deloc surprins" că Harvey Weinstein a fost acuzat de hărțuire sexuală

Donald Trump, "deloc surprins" că Harvey Weinstein a fost acuzat de hărțuire sexuală

Președintele american Donald Trump a declarat sâmbătă că nu este surprins de acuzațiile potrivit cărora influentul producător hollywoodian Harvey Weinstein a hărțuit sexual mai multe femei pe parcursul unei perioade de aproape 30 de ani, informează AFP.

"Îl cunosc pe Harvey Weinstein de foarte mult timp, nu sunt deloc surprins de aceste lucruri", a declarat președintele american în fața unor jurnaliști.

O anchetă a cotidianului The New York Times a dezvăluit joi că producătorul filmelor "Gangs of New York" și "Shakespeare in Love" a fost acuzat de mai multe femei, inclusiv de actrițele Ashley Judd și Rose McGowan, că a încercat să le facă masaj, le-a obligat să îl privească în timp ce era gol și le-a promis că le va ajuta în carieră în schimbul unor favoruri sexuale.

Harvey Weinstein este un susținător înfocat al Partidului Democrat, iar reprezentanții Partidului Republican încearcă să profite de pe urma acestor acuzații. Producătorul hollywoodian a organizat și o strângere de fonduri pentru fosta candidată la alegerile prezidențiale din 2016 Hillary Clinton.

Numeroși politicieni democrați au promis, după izbucnirea scandalului, că vor vira donațiile primite de la Harvey Weinstein în conturile unor organizații de caritate.

Donald Trump s-a aflat și el în centrul unui scandal sexual anul trecut, după publicarea unei înregistrări video ce îl arăta în timp ce folosea cuvinte obscene pentru a descrie femeile. Întrebat din nou de către jurnaliști, sâmbătă, în legătură cu acea înregistrare video, președintele american a repetat că ar fi fost vorba, după părerea sa, doar de "câteva vorba de vestiar".

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 CIA și Pentagonul vor înarma și antrena forțele gherilă ucrainene în România, Polonia și Slovacia

2 Dezvăluirea unui general iranian: Familia regală saudită s-ar trage din evreii care s-au luptat cu Mahomed

3 Poate cea mai frumoasă femeie din România...

4 37 de violuri, 3 morți, 87 de magazine și 1500 de case devastate / Bilanțul primei zile de ocupație în Alba a „e…

5 Fenomen straniu în SUA