Donald Trump devine primul președinte american în funcție care vizitează Orașul Vechi din Ierusalim

Donald Trump devine primul președinte american în funcție care vizitează Orașul Vechi din Ierusalim

Donald Trump a devenit luni primul președinte american în funcție care vizitează Orașul Vechi din Ierusalim. În vizită în Israel, Trump s-a oprit și la Biserica Sfântului Mormânt, împreună cu soția sa, Melania, transmite DPA.

Reprezentanților media nu li s-a permis să-l însoțească pe Donald Trump în timpul vizitei sale private în interiorul lăcașului de cult, construit pe locul unde se crede că a fost crucificat și îngropat pentru apoi să învie Iisus Hristos.
Vizita de două zile a președintelui american a determinat ridicarea nivelului de alertă în orașul sfânt, peste 10.000 de agenți fiind mobilizați pentru asigurarea pazei, potrivit purtătorului de cuvânt al poliției israeliene Micky Rosenfeld.

Israelul consideră întreg Ierusalimul ca fiind capitala sa indivizibilă, în timp ce palestinienii vor să stabilească în partea estică a orașului capitala statului la care ei aspiră. Donald Trump a promis în timpul campaniei sale electorale să mute ambasada SUA de la Tel Aviv la Ierusalim și să recunoască Ierusalimul drept capitală a Israelului.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...