Donald Trump, favoritul republicanilor la alegerile prezidenţiale din 2024. Cine îi sunt contracandidații

Donald Trump, favoritul republicanilor la alegerile prezidenţiale din 2024. Cine îi sunt contracandidații

Fostul președinte american, Donald Trump, este hotărât să candideze pentru un nou mandat, la alegerile prezidențiale din 2024. Până în acest moment, se pare că este și favoritul republicanilor. Trump conduce detașat în sondajele pentru alegerile interne ale republicanilor și este favorit să candideze din partea partidului.

Donald Trump, susținut de republicani pentru a candida în 2024 FOTO EPA-EFE

Potrivit unui sondaj Reuters/Ipsos publicat marţi, Trump a primit sprijinul a 43% dintre republicanii înregistraţi, transmite Agerpres.

Cine sunt următorii pe listă

Deși fostul preşedinte american, Donald Trump , conduce în intenţiile de vot în tabăra republicană, la mai bine de 10 procente distanță se situează guvernatorul Floridei, Ron DeSantis. Acesta a primit 31%. Așadar, DeSantis este dat aproape cert candidat, însă până acum nu şi-a anunţat intenţia.

La polul opus, doar 4% au preferat-o pe Nikki Haley, fost guvernator al Carolinei de Sud, care a anunţat, marţi, că va candida pentru Casa Albă. De asemenea, Haley a fost ambasadorul SUA la ONU în administraţia Trump.

Fostul vicepreşedinte al lui Trump, Mike Pence , care ia şi el în calcul o candidatură, a primit un sprijin de 7% în sondaj.

Sondajul Reuters/Ipsos a fost realizat în perioada 6-13 februarie, pe un număr de 1.465 de alegători republicani înregistraţi, parte a unui eşantion naţional de peste 4.000 de persoane de vârstă adultă, şi are o marjă de eroare de circa 3%.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina