Donald Trump i-ar fi cerut Theresei May să-i aranjeze o primire călduroasă în Marea Britanie (presă)

Donald Trump i-ar fi cerut Theresei May să-i aranjeze o primire călduroasă în Marea Britanie (presă)

Președintele SUA, Donald Trump, i-ar fi spus premierului britanic Theresa May că nu va veni într-o vizită în Marea Britanie fără garanția că va fi bine primit acolo, scrie duminică publicația The Sun on Sunday, ce redă un dialog avut de cei doi lideri la recentul summit G20 desfășurat la Hamburg.

''În ultima vreme nu prea am avut o mare acoperire acolo, Theresa'', îi spune Trump șefei guvernului de la Londra, făcând referire la ce scrie presa britanică despre el.

''Bine, dar știi cum este presa britanică!'', îi răspunde Theresa May în dialogul a cărui autenticitate nu este deocamdată confirmată de vreo altă sursă.

''Încă vreau să vin (în Marea Britanie), dar nu mă grăbesc'', spune Trump în continuare. ''Deci, dacă poți s-o aranjezi pentru mine, ar fi mult mai ușor (...) Nu voi veni decât atunci când o să știu că voi avea o primire mai bună'', explică președintele american în solicitarea calificată de The Sun on Sunday drept ''nerușinată'' și în care el mai menționează că dorește o ''primire călduroasă''.

Trump și-a manifestat încă de la preluarea mandatului intenția de a efectua o vizită oficială în Marea Britanie, dar aceasta a fost între timp amânată până anul viitor.

Circa două milioane de persoane au semnat în Marea Britanie o petiție în care se cere ca această vizită să fie anulată, iar unii parlamentari britanici au cerut ca Trump să nu susțină un discurs în fața legislativului de la Londra.

Theresa May a fost primul lider european primit la Casa Albă de Donald Trump, care a asigurat că va susține continuarea tradiționalei relații speciale dintre Londra și Washington și că va sprijini această țară în procesul ieșirii ei din Uniunea Europeană, el susținând în acest context încheierea cât mai rapidă a unui acord de liber schimb între SUA și Marea Britanie.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Atamanul și-a părăsit calul și nevasta pentru aventură, dar s-a întors acasă corect”

2 Cruzime fără margini a comandanților ruși

3 Data morții lui Putin, prezisă de un medium rus. Mai mult, a descris și modul în care va sfârși

4 Surpriză mare! Armamentul rusesc capturat în Ucraina colcăie de microcipuri fabricate în SUA!

5 Peste 100 de soldaţi ai Gărzii Naționale a Rusiei, armata privată a lui Vladimir Putin, concediați după ce au refuzat să lupte ăn Ucraina!