Donald Trump îi acuză pe democrați că au manipulat alegerile din partid pentru a-l favoriza pe Tom Pérez

Donald Trump îi acuză pe democrați că au manipulat alegerile din partid pentru a-l favoriza pe Tom Pérez

Președintele american Donald Trump a acuzat duminică DNC, Comitetul Național Democrat, că a manipulat alegerile pentru a-l putea alege ca lider pe Tom Pérez, din aripa mai tradițională a partidului, și a evita astfel victoria lui Keith Ellison, care provine dintr-o aripă progresistă, transmite EFE.

Într-un mesaj pe Twitter, Trump și-a exprimat convingerea că Ellison "nu a avut nicio șansă", deoarece establishment-ul Partidului Democrat s-a întors împotriva lui, la fel cum s-a întâmplat — crede Trump — și în cazul lui Bernie Sanders, senatorul progresist care s-a înfruntat cu Hillary Clinton în alegerile primare din cadrul Partidului Democrat pentru desemnarea candidatului formațiunii la scrutinul prezidențial din 8 noiembrie 2016.

"Cursa pentru șefia DNC a fost, desigur, complet 'manipulată'. Băiatul lui Bernie, la fel ca și Bernie, nu a avut nicio șansă. Clinton l-a vrut pe Pérez!", a scris Trump pe contul său de Twitter. Într-o postare făcută sâmbătă, tot pe Twitter, Trump scrisese: "Felicitări lui Thomas Pérez, care tocmai a fost numit președinte al DNC. Nici că aș putea fi mai fericit pentru el sau pentru Partidul Republican!"

Pérez, în vârstă de 55 de ani, originar din Republica Dominicană, i-a răspuns lui Trump tot pe Twitter. L-a sfătuit să nu se bucure prea tare și i-a promis că el, Ellison și restul democraților americani vor deveni "cel mai negru coșmar" al lui Trump.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 VIDEO București 2024...

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...