Donald Trump îl insultă pe Rex Tillerson, în replică la o serie de afirmaţii ale acestuia

Donald Trump îl insultă pe Rex Tillerson, în replică la o serie de afirmaţii ale acestuia

Preşedintele american Donald Trump l-a numit vineri pe fostul său secretar de stat Rex Tillerson "prost ca noaptea" şi "al naibii de leneş", la o zi după ce fostul diplomat a declarat public că l-a avertizat în numeroase rânduri pe liderul de la Casa Albă să nu facă lucruri care ar încălca legea, relatează Reuters.

"Mike Pompeo face o treabă foarte bună, sunt foarte mândru de el. Predecesorul lui, Rex Tillerson, nu avea capacitatea mentală necesară. Era prost ca noaptea şi nu ştiam cum să scap de el mai repede. Era al naibii de leneş. Acum este cu totul altceva, există o atitudine minunată la Departamentul de Stat", a postat Trump pe Twitter.

Trump l-a demis pe Tillerson pe 13 martie după o serie de dezacorduri publice privind Coreea de Nord, Rusia şi Iran, anunţându-şi decizia într-o postare pe Twitter. Pe lângă disputele de politică externă, relaţiile au fost tensionate de relatările că Tillerson l-ar fi făcut "idiot" pe Trump într-o conversaţie privată.

Într-un interviu acordat joi CBS, Tillerson l-a descris pe Trump drept "destul de indisciplinat". Tillerson a spus că este greu "să lucrezi pentru un om care este destul de indisciplinat, nu-i place să citească, nu citeşte briefinguri, nu vrea să intre în detalii privind multe lucruri, ci preferă pur şi simplu să spună 'Asta cred eu' ".

Întrebat ce a stricat relaţia dintre el şi Donald Trump, Tillerson a spus că acest lucru este posibil să fi fost provocat de ceea ce el a considerat a fi obligaţia sa profesională, respectiv a-i spune preşedintelui că nu poate face anumite lucruri, pentru că ar încălca legea sau tratatele încheiate de SUA.

"A trebuit să-i spun 'dle preşedinte, înţeleg ce vreţi să faceţi, dar nu puteţi proceda în acest fel. Este ilegal, încalcă tratate'. Ştiţi, a devenit foarte nemulţumit", a povestit Tillerson.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...