Donald Trump, în încercarea de a atrage electoratul hispanic: Îi ador pe imigranţi

Donald Trump, în încercarea de a atrage electoratul hispanic: Îi ador pe imigranţi

Preşedintele american Donald Trump, care şi-a lansat marţi în mod oficial campania pentru realegerea sa în funcţie, încearcă să atragă electoratul hispanic, declarând în acest scop joi la canalul american hispanofon Telemundo: ''Îi ador pe imigranţi'', relatează AFP.

Acuzat de la începutul discuţiei de către jurnalistul care îi lua interviul că este ''foarte dur cu imigranţii'', preşedintele american l-a întrerupt imediat: ''Vreţi să spuneţi 'imigranţii ilegali', deoarece am fost foarte bun cu imigranţii''.

''Îi ador pe imigranţi. Această ţară se bazează pe imigranţi'', a insistat Trump, spunând chiar că vrea mai mulţi imigranţi, pentru a ocupa numeroasele locuri de muncă din industrie pe care el susţine că le-a readus în SUA de la alegerea sa în funcţie în 2016.

În cadrul primului său interviu la o televiziune hispanofonă, Trump a subliniat că rata şomajului în rândul hispanicilor n-a fost niciodată atât de scăzută în istoria ţării şi că popularitatea sa în rândul lor a crescut cu 17%.

Motivul? ''Pentru că sunt dur la frontieră. Hispanicii vor fermitate la frontieră'', a declarat miliardarul. ''Ei nu vor oameni care vin să le ia locurile de muncă. Ei nu vor să vină infractori, deoarece ei înţeleg frontiera mai bine decât oricine altcineva'', a declarat Trump.

Întrebat despre una dintre postările sale pe Twitter de la începutul săptămânii, în care el promitea că va expulza ''milioane de străini ilegali'', Trump a răspuns că ''mulţi dintre ei'' nu sunt neapărat originari din America Latină, ci şi din ''China şi alte locuri din lume pe care nici nu ni le putem imagina''.

Salutând eforturile întreprinse în ultimul timp de către Mexic pentru oprirea imigraţiei clandestine cu destinaţia SUA, Trump estimează că fermitatea sa faţă de Cuba şi Venezuela îi va asigura în 2020 simpatia electoratului hispanic. ''Ne vom ocupa de Cuba cum trebuie, nu la modul cum a făcut Obama, care a fost un dezastru''.

AFP precizează că vicepreşedintele american Mike Pence va merge marţi în Miami, unde trăiesc numeroase persoane de origine cubaneză, pentru a lansa un grup de sprijin al comunităţii hispanice faţă de preşedinte: ''Latinos for Trump''.

Donald Trump şi-a lansat oficial marţi campania pentru alegerile prezidenţiale din 2020 în Florida, statul-cheie al alegerilor americane în care votul hispanic are o importanţă crucială. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Noi dezvăluiri despre Vlad Voiculescu, un personaj cu un CV controversat

2 ZVON O halcă din PSD se va desprinde din partid după 6 decembrie! Se vorbește despre 25 de senatori și deputaț…

3 „Pe ăsta l-am arestat eu!” / Berbeceanu, uluit după ce un fost şef al prostituatelor a ajuns consilier local PSD…

4 „În China sau în Singapore ar fi fost executat pe loc” / Romeo Dunca despre „moștenirea” lăsată de omul PSD

5 BREAKING Aproape un milion de euro ascunși în ligheane sau în pereți / „Noi fabrici de permise” descoperite de p…