Donald Trump începe să-și piardă popularitatea în zonele rurale din SUA (sondaj)

Președintele american Donald Trump începe să-și piardă popularitatea în zonele rurale din SUA, relevă un amplu sondaj Reuters/Ipsos făcut public luni.

În septembrie, 47% dintre locuitorii din orașe mici și comunități rurale — unde trăiesc 15% dintre americani — au afirmat că aprobă prestația lui Trump și tot 47% au spus că o dezaprobă, în timp ce după prima lună de la instalarea sa la Casa Albă aceleași proporții erau de 55%, respectiv 39%.

Sondajul la care au participat peste 15.000 de americani de zone "nemetropolitane" a mai arătat că șeful statului își pierde popularitatea de care se bucura în rândul bărbaților, al albilor și al celor cu studii medii din aceste zone, inclusiv al alegătorilor republicani.

Această nemulțumire are la bază politica președintelui cu privire la imigrație, cei intervievați acordându-i în schimb note relativ bune la economie și securitate națională. Motivele de nemulțumire față de prestația lui Trump față de imigrație sunt însă diferite, o parte dintre respondenți declarând că s-au săturat să aștepte ca președintele să-și îndeplinească promisiunea din campanie de a construi un zid la granița de sud a SUA, iar alții că nu sunt de acord cu eforturile administrației de a limita accesul pe teritoriul Statelor Unite.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Se inaugurează o nouă autostradă: Tronsonul din autostrada Transilvania care părea imposibil de deschis …

2 AUDIO „Dobitoaca dracului, retardată, îţi trag un picior în cap” / O nouă înregistrare cu primarul care şi-a fil…

3 „Frăția” polițiștilor de la Crimă Organizată cu interlopii care controlează cluburile de noapte! Dovezi stupef…

4 Mare dreptate are omul ăsta în ce scrie!

5 VIDEO „Nu vreau în România” / Sorina Săcărin a fost readoptată în SUA. Fericirea Sorinei și urmele traumei