Donald Trump l-a numit pe ginerele său, Jared Kushner, consilier principal la Casa Albă (oficial)

Donald Trump l-a numit pe ginerele său, Jared Kushner, consilier principal la Casa Albă (oficial)

Washington, 10 ian /Agerpres/ - Președintele ales al SUA, Donald Trump, l-a numit luni pe ginerele său, Jared Kushner, consilier principal la Casa Albă, a indicat echipa sa de tranziție, într-un comunicat preluat de AFP.

 Dl.Kushner, care a renunțat la orice salariu pe durata acestui post, "a fost un atu formidabil și un consilier de încredere de-a lungul întregii campanii și în perioada de tranziție și sunt mândru că va avea un rol cheie în administrația mea", a declarat Donald Trump, citat în comunicat.

"El a reușit incredibil, în afaceri, ca și în politică. El va fi de o valoare incomparabilă în echipa mea pentru a începe și pune în aplicare programul meu ambițios", a adăugat viitorul președinte.

"Este o onoare să îmi servesc țara", a declarat, la rândul său, tânărul om de afaceri.

Kushner, care nu avea nicio experiență politică înainte de a se angaja în campania socrului său, se regăsește astfel într-un foarte mic cerc de trei apropiați consilieri ai viitorului președinte american, alături de foarte controversatul Steve Bannon, consilier de strategie al lui Trump, și de Reince Priebus, secretar general al Casei Albe, conchide AFP.

Foarte influent în timpul campaniei electorale, Kushner joacă deja un rol foarte discret de influent strateg pe lângă socrul său în discuțiile de constituire a viitoarei sale administrații. Dar ocuparea unui post oficial ridică probleme juridice, nota, într-o știre anterioară, agenția France Presse.

"Dl.Kushner este determinat să se conformeze legilor federale americane în materie de etică și suntem în legătură cu Biroul federal de etică guvernamentală privind măsurile ce trebuie luate", a indicat un avocat al lui Kushner, citat de canalul NBC.

Căsătorit cu Ivanka Trump, Jared Kushner va sărbători marți 36 de ani. El conduce o vastă companie de promovare imobiliară moștenită de la tatăl său.

Proprietar al unei reviste imobiliare și al unui săptămânal destinat elitei din Manhattan, Kushner a câștigat încrederea socrului său gestionând cu abilitate campania acestuia pe rețelele sociale.

Este deja o figură-cheie în numeroase dosare, potrivit New York Times: echipa de tranziție a lui Trump ar fi cerut oficialilor din administrația Obama să transmită prin el toate problemele de politică externă care ar putea să suscite atenția noului președinte.

Potrivit presei, cuplul Ivanka Trump-Jared Kushner se pregătește să părăsească New Yorkul pentru a se instala la Washington cu cei trei copii mici ai lor. Ei ar urma să se mute în același cartier exclusivist unde ar trebui să locuiască și Barack și Michelle Obama.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia