Donald Trump le-a spus apropiaţilor că nu intenţioneză să-şi recunoască înfrângerea în ciuda oricărui rezultat şi va continua lupta în instanţă

Donald Trump le-a spus apropiaţilor că nu intenţioneză să-şi recunoască înfrângerea în ciuda oricărui rezultat şi va continua lupta în instanţă

Preşedintele SUA, Donald Trump, a evitat să dea vreun semn că se pregăteşte să recunoască pierderea alegerilor, iar apropiaţii săi se întreabă cine ar putea să-l convingă să plece de la Casa Albă dacă Joe Biden va câştiga, scriu jurnaliştii CNN.

Deşi în statele-cheie Trump este în urma lui Biden, actualul preşednte nu a pregătit niciun discurs în care să îşi recunoască înfrângerea. În discuţiile sale din ultimele zile cu aliaţii săi ar fi spus că nu are nicio intenţie de a-şi recunoaşte înfrângerea, potrivit unor surse apropiate preşedintelui, citate de CNN.

Poziţia lui a fost susţină până acum şi de cei din jurul său, precum principalii consilieri şi fiii săi, care au depus un efort agresiv în instanţă pentru a contesta rezultatele şi pentru a pune presiune pe Republicani să îl susţină în continuare pe preşedinte.

Consilierii săi, inclusiv şeful său de cabinet, Mark Meadows, nu au încercat să îl convingă pe preşedinte cu privire la realitatea votului. Potrivit CNN, aceştia l-au susţinut în ideea că alegerile au fost fraudate. Această atitudine i-a iritat pe unii colaboratori, care consideră că Meadows îi alimentează preşedintelui convingerea că a avut loc o fraudă, iar rezultatul scrutinului este ilegitim.

Vicepreşedintele Mike Pence, care nu a mai fost văzut de miercuri dimineaţă, caută fonduri pentru acţiunile în instanţă ale lui Trump, pentru a-i face pe plac preşedintelui.

Potrivit informaţiilor CNN, preşedintele şi-a petrecut ziua de vineri nervos şi frustrat, urmărind ştirile de la televizor şi acuzând că nu este apărat de suficienţi oameni în presă.

Trump a dat publicităţii şi un comunicat, în care a dat de înţeles că va continua să conteste rezultatele alegerilor în instanţă.

„Nu mai este vorba doar despre aceste alegeri. Este vorba despre integritatea întregului nostru proces electoral”, a spus el

Potrivit apropiaţilo săi, Trump a încpeut deja să le spună consilierilor că nu mai crede într-o victorie miraculoasă, pe ultima sută de metri. El speră însă că o luptă îndelungată în instanţă, împreună cu o retorică agresivă privind frauda electorală, va crea suficientă îndoială în societate pentru ca el să poată refuza să accepte rezultatele oficiale.

Trei persoane au dezvăluit pentru CNN că preşedintele îşi va epuiza toate căile legale de atac, înainte de a recunoaşte înfrângerea.

sursă:  CNN

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Documente secrete / „Putin gândește puțin și e disperat. Se teme de pericolul unei victorii ucrainene”

2 BRRR! / „Dacă va atinge țărmul, va fi o situație conform articolului 5”

3 A murit Peter Imre, fostul ginere al lui Meleșcanu

4 „Am primit peste o mie de cereri în căsătorie” / Cine este ucraineanca

5 „Câinele turbat” despre Armata Rusiei: „Stupidă din punct de vedere operațional” și „incompetentă tactic”.