Donald Trump, pe agenda reuniunii anuale a grupului secret Bilderberg

Grupul Bilderberg, un club secret din care fac parte aproximativ 130 dintre cei mai puternici oameni din lume, se reuneşte începând de joi în estul Statelor Unite, în cadrul reuniunii anuale cu uşile închise, iar subiectul central din acest an este preşedinţia lui Donald Trump, relatează AFP, preluată de „Le Parisien“.

Cei 131 de reprezentanţi politici, capete încoronate şi personalităţi ale lumii afacerilor sau presei vor discuta, timp de patru zile, şi despre viitorul Uniunii Europene, precum şi despre relaţiile transatlantice, potrivit unui comunicat emis de acest discret grup, notează News.ro.

Clubul Bilderberg, ale cărui reuniuni secrete au generat de decenii tot felul de teorii conspiraţioniste, se reuneşte la Chantilly, un oraş din statul Virginia, situat la aproximativ 50 de kilometri de capitala Washington.

La reuniune iau parte fostul diplomat Henry Kissinger şi secretarul general al NATO Jens Stoltenberg. Anul acesta, reuniunea le va permite mai multor apropiaţi ai lui Donald Trump, precum secretarul său al Comerţului Wilbur Ross sau consilierului său pe probleme de securitate naţională generalul H.R. McMaster, să se angajeze în dezbateri cu critici ai miliardarului ajuns preşedinte, printre care Eric Schmidt, preşedintele Alphabet, compania-mamă a Google.

„Nicio ieşire nu este dorită, niciun rezumat nu este redactat, şi nici vreun raport“, a avertizat grupul, care se reuneşte anual de când a fost înfiinţat în 1954. „În plus, nu este propusă vreo rezoluţie, nu are loc vreun vot şi nu se publică vreun comunicat politic.“

Rusia, China, proliferarea nucleară, mondializarea şi „războiul împotriva informaţiei“ se află printre subiectele care urmează să fie abordate, în prezenţa regelui Olandei Willem-Alexander sau a fostului director CIA John Brennan, menţionează France-Presse.

Galerie foto și documenteTrimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Kovesi le băga la beci în secunda doi! / Documente / Cum au achitat judecătoarele de la Tribunalul Bihor o contabi…

2 Noua președintă a CSM, Nicoleta Margareta Tînț

3 Pe față, fără rușine! Iliescu, interviu în rusește pentru agenția de presă rusă TASS: Sper că politicienii rom…

4 La CCR sunt 7 din 9! Unde sunt beneficiarii pensiilor cumulate cu salariile de la stat / La Curtea de Conturi co…

5 Dragi procurori, e rândul vostru! / Noi dezvăluiri făcute de jurnalista Ioana Ene Dogioiu

recomandări

Te ia DNA: Iulian Bădescu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Avem apă pe Marte. Dar viață?