Donald Trump pe Twitter: Cu Coreea de Nord "merge un singur lucru"

Donald Trump pe Twitter: Cu Coreea de Nord "merge un singur lucru"

Președintele american Donald Trump a afirmat sâmbătă în rețeaua Twitter că în relațiile cu Coreea de Nord "merge un singur lucru" - dar nu a precizat la ce anume se referă, semnalează Reuters.

În două mesaje succesive, Trump a arătat că " Președinții și administrațiile lor au discutat cu Coreea de Nord 25 de ani, s-a ajuns la acorduri și s-au plătit sume uriașe de bani ..."; "... N-a mers, acordurile au fost încălcate înainte de a se usca cerneala, ridiculizându-i pe negociatorii SUA. Îmi pare rău, dar va merge un singur lucru!".


Săptămâna aceasta, cu ocazia unei întâlniri cu comandanții militari americani și soțiile acestora, Trump a declarat presei că momentul respectiv ar putea fi "calmul dinaintea furtunii". Rugat să explice, el a răspuns doar "Veți afla".

În septembrie, cu ocazia Adunării Generale a ONU, președintele a avertizat că Statele Unite vor "distruge complet" Coreea de Nord dacă vor fi nevoite să se apere sau să își apere aliații de amenințările nucleare ale regimului de la Phenian.

Potrivit agenției Reuters, aceste declarații par să indice că Trump are în vedere o acțiune militară.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 „Singurul lucru pe care îl pot recomanda familiei Sterp este o invitație spre lectura cărții Niște țărani, scrisă de regretatul Dinu Săraru”

2 Se anunță furtuni severe în România. Județele care intră sub cod portocaliu

3 „Sunt pe moarte, am cancer. Vreau să-mi curăț conștiința și să spun tot adevărul despre Emanuela Orlandi"

4 Horoscop marți, 28 mai. Săgetătorii vor trăi o dezamăgire, în timp ce Scorpionii vor avea parte de o situație neașteptată

5 Una dintre cele mai fascinante povești de viață ale unei femei din România, prima nepoată a Nababului