Donald Trump se teme că liderul nord-coreean şi-ar putea încălca angajamentul privind denuclearizarea

Donald Trump se teme că liderul nord-coreean şi-ar putea încălca angajamentul privind denuclearizarea

Preşedintele american Donald Trump a declarat că nu se aşteaptă ca liderul nord-coreean Kim Jong Un să-şi încalce promisiunea privind denuclearizarea, dar a recunoscut că acest lucru se poate întâmpla, transmite luni Reuters.

Săptămâna trecută, Kim Jong Un a afirmat că nu mai există motive pentru Phenian de a fi obligat juridic de un moratoriu autodeclarat privind rachetele balistice intercontinentale şi testele nucleare şi că în viitorul apropiat va fi introdusă ''noua armă strategică''.

''Nu cred că şi-ar încălca cuvântul dat mie, dar poate că va face acest lucru'', a spus Trump la bordul Air Force One, după o minivacanţă de două zile în Florida.

Liderul de la Casa Albă, care în 2018 a devenit primul preşedinte în funcţie al SUA care se întâlneşte cu un lider nord-coreean, a subliniat că Kim Jong Un a semnat un contract privind denuclearizarea şi că acesta este un ''om de cuvânt''.

În luna decembrie, Phenianul a avertizat SUA în legătură cu un posibil ''cadou de Crăciun'' după ce Kim dăduse termen Washingtonului până la finalul anului pentru a prezenta noi concesii în discuţiile privind arsenalul nuclear nord-coreean. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...