Donald Trump şi soţia sa, primiţi de regina Elisabeta a II-a la castelul Windsor

Donald Trump şi soţia sa, primiţi de regina Elisabeta a II-a la castelul Windsor

Preşedintele american Donald Trump şi soţia sa, Melania, au fost primiţi vineri la castelul Windsor de regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, relatează AFP.

Perechea prezidenţială americană a fost întâmpinată de suverana britanică, în vârstă de 92 de ani, în curtea castelului, sub un soare strălucitor.

Regina, îmbrăcată în albastru, a ascultat alături de preşedinte şi de soţia acestuia intonarea imnului naţional american.

Foto: (c) Pablo Martinez Monsivais/AP


Elisabeta a II-a l-a invitat apoi pe Donald Trump să treacă în revistă garda de onoare, formată din soldaţi îmbrăcaţi cu tradiţionala uniformă de culoare roşie şi purtând celebra căciulă din blană de urs.

Regina britanică şi preşedintele american urmau să ia apoi ceaiul.

Foto: (c) Luca Bruno/AP


Aceste onoruri nu sunt privite cu ochi buni de mulţi britanici, manifestanţi anti-Trump fiind prezenţi vineri şi la Windsor, cu pancarte pe care scria ''Spuneţi-i nu lui Trump''.

Potrivit unui sondaj YouGov publicat joi, 49% dintre respondenţi au fost de părere că regina nu ar fi trebuit să-l primească pe Donald Trump. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /