Donald Trump susţine că s-a imunizat contra COVID-19

Donald Trump susţine că s-a imunizat contra COVID-19

Preşedintele american Donald Trump a afirmat duminica aceasta că este deja "imunizat" contra COVID-19, la o zi după difuzarea de către medicul său a unui scurt comunicat în care se afirma că nu mai există riscul ca Donald Trump să transmită virusul , informează AFP, Reuters şi dpa.

"Se pare că sunt imunizat, pentru, nu ştiu, poate că pentru o perioadă lungă, poate pentru o perioadă scurtă, poate pe viaţă. Nimeni nu ştie exact, însă eu sunt imunizat", a declarat Donald Trump în timpul unui interviu telefonic pentru Fox News.

"Aveţi un preşedinte care este imunizat (...). Aveţi astăzi un preşedinte care nu are nevoie să se ascundă în subsolul casei sale precum adversarul său", a adăugat el, evocându-l pe candidatul democrat Joe Biden.

Problema imunităţii în faţa COVID-19 rămâne înconjurată de numeroase necunoscute: nu se cunoaşte cu precizie gradul de protecţie pe care îl oferă anticorpii, nici durata unei eventuale imunizări.

În timpul interviului său pentru Fox News, Trump a insinuat astfel că adversarul său democrat ar putea fi bolnav.

"Dacă vă uitaţi la Joe, el tuşea teribil ieri (sâmbătă)... Nu ştiu ce vrea să însemne asta, însă presa nu a vorbit mult despre acest lucru", a adăugat Trump.

Echipa de campanie a lui Joe Biden publică în fiecare zi rezultatele sale la teste pentru noul tip de coronavirus, care până acum au fost negative.

O mai mare nebuloasă îl înconjoară în schimb pe preşedintele SUA. Echipa lui medicală refuză cu obstinaţie să spună de când datează ultimul său test negativ. Acest lucru alimentează suspiciunile cu privire la posibilitatea ca preşedintele să nu fi efectuat teste timp de mai multe zile înainte de testul său pozitiv din 1 octombrie.

Donald Trump le-a vorbit simpatizanţilor săi sâmbătă de la Casa Albă.

Revenirea pe scenele de campanie este prevăzută pentru începutul săptămânii, iar ritmul se anunţă intens: Florida luni, Pennsylvania marţi, Iowa miercuri.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ucrainenii și-au demonstrat din nou superioritatea, au găsit călcîiul lui Ahile al rușilor”

2 ULTIMA ORĂ S-a instalat panica? Rusia şi-a mutat avioanele şi elicopterele din Crimeea!

3 Șeful tătarilor din Crimeea după „sabotaje”: „Podul de peste strâmtoarea Kerci este foarte jignit că trebuie să stea la coadă”

4 ULTIMA ORĂ Conducerea rusă a Crimeei a părăsit peninsula în urma unui apel venit de la Moscova

5 Rușii pregătesc măcelul? / Transporturi uriașe de rachete și sisteme S-300 către Ucraina