Donald Trump urmăreşte la Casa Albă desfăşurarea alegerilor de la jumătate de mandat

Donald Trump urmăreşte la Casa Albă desfăşurarea alegerilor de la jumătate de mandat

Preşedintele Donald Trump rămâne marţi la Casa Albă şi va avea aici reuniuni cu echipa sa politică pentru a urmări desfăşurarea alegerilor de la jumătate de mandat, considerate un fel de referendum asupra primilor doi ani ai preşedinţiei sale, informează agenţia EFE.

''După 11 mitinguri în 8 state şi săptămâni în care a făcut campanie pentru candidaţii republicani, preşedintele va petrece ziua de astăzi dând telefoane, urmărind alegerile pentru Camera Reprezentanţilor, Senat şi guvernele locale din toată ţara şi susţinând reuniuni cu echipa sa politică pentru a se informa în timp real'', a declarat Sarah Sanders, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe.

''Pentru orele serii, preşedintele şi prima doamnă au invitat familiile şi prietenii la reşedinţa lor pentru a vedea împreună rezultatele electorale'', a adăugat Sanders.

Trump a sosit în cursul dimineţii la Casa Albă, după ce luni a încheiat o zi frenetică de final de campanie cu trei acţiuni electorale la Cleveland (Ohio), Fort Wayne (Indiana) şi Cape Girardeau (Misouri).

La rândul său, vicepreşedintele Mike Pence are marţi pe agendă numai o singură activitate, şi anume o vizită împreună cu soţia sa Karen la spitalul Walter Reed National Military Medical Center, unde sunt trataţi veteranii de război.

În urma scrutinului de marţi vor fi aleşi toţi cei 435 de congresmeni ai Camerei Reprezentanţilor, o treime dintre senatori şi 36 de guvernatori ai statelor americane, aceste alegeri fiind văzute ca o evaluare a aprecierii pe care americanii o dau primei jumătăţi de mandat al lui Trump.

Acesta din urmă a admis la mitingul electoral desfăşurat luni în statul Missouri că alegerile de marţi sunt ca un referendum privind preşedinţia sa. ''Într-un anumit fel, eu sunt pe buletinul de vot'', a subliniat Trump.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”