Donald Trump, urmărit de 19% dintre utilizatorii americani de Twitter (studiu)

Donald Trump, urmărit de 19% dintre utilizatorii americani de Twitter (studiu)

Aproape un utilizator din cinci de pe Twitter (19%) urmăreşte contul oficial al preşedintelui Donald Tump, care are aproape 62 de milioane de abonaţi pe reţeaua de socializare, potrivit unei anchete publicate luni de Pew Research Center, relatează AFP.

Sondajul arată că peste jumătate dintre aceşti internauţi (54%) sunt favorabili politicii duse de locatarul de la Casa Albă şi cu postările sale pe Twitter adesea polemice.

Pew Research Center sugerează totuşi că influenţa lui Trump pe Twitter, reţeaua sa socială preferată, rămâne limitată, în măsura în care numai 22% dintre adulţii americani au un cont pe platforma de socializare.

Cel de al 45-lea preşedinte american este de altfel mai puţin influent pe Twitter în rândul americanilor decât predecesorul său Barack Obama, urmărit de 26% dintre utilizatorii Twitter în SUA, respectiv 107 milioane de abonaţi.

Dintre utilizatorii reţelei sociale, aproape trei republicani din zece îl urmăresc pe Trump şi numai 13% dintre democraţi.

Ancheta a fost efectuată între decembrie 2018 şi iulie 2019 pe un eşantion de 2.388 adulţi americani prezenţi pe Twitter şi care au acceptat să pună datele lor publice la dispoziţia centrului de cercetare.

Aceste cifre sunt publicate în contextul în care Donald Trump este sub focul criticilor pentru o serie de tweet-uri împotriva unor alese democrate de culoare, cărora le-a spus să se întoarcă în ţările lor de origine, deşi mai multe dintre cele la care pare să se refere sunt născute în SUA.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...