Donald Trump va fi prezent la summitul G7 din Italia, în mai

Donald Trump va fi prezent la summitul G7 din Italia, în mai

Președintele american, Donald Trump, va efectua în mai o vizită în Italia pentru a asista la summitul G7, a anunțat sâmbătă Casa Albă, ceea ce ar putea fi prima sa deplasare pe continentul european de la instalarea la Casa Albă, transmite AFP.

După o convorbire cu șeful guvernului italian, Paolo Gentiloni, Casa Albă a informat că Donald Trump va fi prezent la reuniunea celor mai industrializate șapte țări ale lumii, organizată la 26 și 27 mai la Taormina, în Sicilia.

Numeroase capitale europene sunt îngrijorate din cauza discursului naționalist și populist al președintelui american ce ar putea da avânt partidelor de extremă dreapta de pe vechiul continent.

De asemenea, Donald Trump a criticat în repetate rânduri Alianța Nord-Atlantică, înainte de a sublinia "importanța fundamentală" a acesteia.

Casa Albă a afirmat că, în cursul discuției telefonice, Donald Trump a "reiterat angajamentul american față de NATO și a insistat asupra importanței ca toți aliații NATO să împartă povara fiscală a cheltuielilor de apărare".

În luna februarie, vicepreședintele american, Mike Pence, va fi prezent la Conferința privind securitatea, la Munchen, precum și la sediul Uniunii Europene și al NATO de la Bruxelles pentru a discuta cu aliații europeni despre mijloacele de a "întări" alianța transatlantică.

Președintele Statelor Unite nu a anunțat, până în prezent, nicio deplasare în afara granițelor americane, dar a acceptat o invitație de a efectua o vizită în Marea Britanie în acest an.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria