Donald Trump va lucra cu președintele "pe care francezii îl vor alege"

Donald Trump va lucra cu președintele "pe care francezii îl vor alege"

Președintele american, Donald Trump, care a lăsat să se înțeleagă că recentul atac terorist comis în Franța va fi în avantajul candidatei de extrema dreaptă Marine Le Pen, va lucra cu președintele "pe care francezii îl vor alege", transmite vineri AFP.

"Nu l-am întrebat dacă susține un candidat în mod special, dar vă pot spune că președintele va lucra cu persoana, oricare ar fi aceea, pe care o vor alege francezii", a declarat purtătoarea sa de cuvânt, Sarah Huckabee Sanders.

Îl va suna imediat pe învingător, oricare ar fi acesta, cum avea să facă obiceiul predecesorul său democrat Barack Obama pentru țările aliate?

"Îmi imaginez că asta se va întâmpla", a răspuns purtătoarea de cuvânt.

Marine Le Pen a fost printre primii lideri politici care l-au felicitat pe Donald Trump pentru victoria sa la alegerile din noiembrie. Cu toate că s-a distanța de acesta în unele cazuri, cum este Siria de exemplu, ea a lăudat "voluntarismul" său în materie de protecționism.

Dacă lui Donald Trump îi place să agite ideea că alte seisme politice sunt de așteptat în lume după alegerea sa și votul britanic în favoarea Brexitului, el nu s-a pronunțat direct în legătură cu prezidențialele din Franța.

Fostul președinte Barack Obama și-a exprimat clar sprijinul pentru candidatul centrist Emmanuel Macron.

"El a apărat valori progresiste, a subliniat importanța rolului pe care îl are Franța în Europa și în lume, s-a angajat pentru un viitor mai bun pentru francezi', a subliniat Barack Obama într-o înregistrare video care se încheie cu sloganul în franceză: 'En marche! Vive la France!'.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Prăbușirea unui dobitoc / Cum a primit Prostul politicii două lovituri năucitoare înainte de parlamentare

2 Augustin Zegrean / Votul pentru șefia Consiliului Legislativ este nul

3 BREAKING USR anunță că nu intră la guvernare cu Orban premier!

4 VIDEO România prădată / Dezvăluiri incredibile despre cum se negociau și se dădeau șpăgile în guvernele PSD

5 Apar dovezile / „Tiranul Rafila o oprit camionul o urcat sus o luat pistolul şi o dat cu ţeava în cap şi la tat…